MENIU

Roberta Anastase: Am primit de la Guvern scrisoarea despre asumarea răspunderii

Foto: NEwsIn
Anastase: Această asumare vizează, din nou, un pilon fundamental de reformare a statului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că a primit de la Guvern scrisoarea prin care se anunţă intenţia Executivului de a-şi asuma răspunderea pe legea pensionării unitare.

"Documentul a sosit deja. Voi vorbi cu domnul preşedinte Geoană, să vedem când poate să îşi organizeze şi dumnealui timpul, astfel încât totuşi să răspundem unei solicitări importante a Guvernului care îi vizează pe pensionarii din România", a declarat Anastase, la Realitatea TV.

Întrebată dacă această asumare are vreo şansă în Parlament, în condiţiile în care PSD a trecut în Opoziţie, Anastase a sugerat că asumarea este un test al susţinerii  în Parlament a acestui Guvern.

"Este un moment foarte important, iar această asumare vizează, din nou, un pilon fundamental de reformare a statului. Dacă această opoziţie gândeşte să se întoarcă împotriva oamenilor, sigur, este opţiunea respectivelor partide politice", a mai susţinut Anastase.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea sistemului unitar de pensii, a declarat premierul Emil Boc, la finalul unei şedinţe a Executivului.