MENIU

Robbie Keane: \"Probabil că Blatter şi Platini şi-au dat sms-uri! Sunt încântaţi de rezultat\"

<descriere>

Jucătorii irlandezi au luat foc după ce Franţa s-a calificat fraudulos la Mondiale, cu largul concurs al brigăzii de arbitraj care a condus partida retur a barajului, disputată de \"Stade de France\". Elevii lui Trapattoni văd o conspiraţie la nivel înalt între preşedintele FIFA şi UEFA, menită să lase Irlanda în afara Mondialului. De altfel, irlandezii au criticat FIFA chiar şi înainte de aflarea adversarului de la baraj, susţinând că actualul sistem al tragerii la sorţi favorizează echipele mari.

Irlanda a întors rezultatul defavorabil de pe teren propriu, prin golul lui Robbie Keane, din minutul 32, dar arbitrii au dat o mână de ajutor serioasă la calificarea Franţei la Mondiale. Au închis ochii exact cât trebuia la henţul lui Henry, cel care a pasat apoi decisiv la golul lui Gallas. Autorul reuşitei irlandezilor, Robbie Keane a criticat arbitrajul şi i-a înţepat pe Blatter şi Platini.

\"Henry aproape că a prins mingea în mână, e clar ca lumina zilei. Aproape că a intrat cu ea în poartă. Probabil că aplaudă, Platini stă la telefon cu Blatter, probabil îşi dau sms-uri, sunt încântaţi de rezultat\", a spus Keane.

Şi antrenorul echipei naţionale a Irlandei, Giovanni Trapattoni, a declarat după partidă că henţul lui Henry, de la faza golului care a calificat naţionala din Hexagon la CM din 2010, a fost evident, şi nu înţelege cum arbitrul nu l-a văzut.

\"Dacă arbitrul l-ar fi întrebat pe Henry dacă a fost henţ, acesta i-ar fi spus adevărul. Sunt foarte dezamăgit şi trist, mai ales pentru zecile de mii de suporteri irlandezi. L-am văzut pe arbitru că a ezitat şi ar fi trebuit să discute cu Henry. FIFA vorbeşte de fair-play de mult timp, dar ar trebui să se concentreze mai mult pe schimbarea regulilor. Nu este vina lui Henry că arbitrul nu a văzut acel henţ. Toată lumea l-a observat, în afară de el. Franţa a jucat bine la Dublin, dar după acest meci noi am fi meritat să mergem la turneul final\", a spus Trapattoni.

\"A fost handbal, şi Henry mi-a spus că a atins mingea cu mâna\", a completat mijlocaşul Kilbane.

Interesant este că Henry a recunoscut că a pus mâna pe minge, la faza premergătoare golului.

\"Eu nu sunt arbitru. Squillaci a sărit la cap cu un adversar, iar mingea mi-a sărit în mână. Am continuat faza şi ne-am calificat, oricine ar fi făcut la fel. Faza va rămâne în istorie, dar cel mai important pentru noi este că mergem la turneul final\", a spus căpitanul francezilor.

La fel de interesant este că irlandezii au criticat FIFA, exact înaintea barajului de calificare. Motivul? Jucătorii lui Trapattoni susţineau atunci că forul mondial favorizează echipele mari prin actualul sistem al tragerii la sorţi a barajelor de calificare la CM, cu capi de serie.

Vicecampioana mondială, Franţa, a obţinut calificarea la turneul final din 2010, după ce a remizat, miercuri, pe teren propriu, cu Irlanda, scor 1-1, după prelungiri, în manşa secundă a barajului. Irlandezii au marcat prin Robbie Keane (32) şi au dus meciul în prelungiri. William Gallas a punctat în minutul 103 şi a adus calificarea pentru reprezentativa \"Cocoşului Galic\". În prima manşă a barajului, disputată, sâmbătă, la Dublin, fosta adversară a României din preliminariile CM 2010 a învins cu scorul de 1-0.