MENIU

Ritmul de răspândire a virusului A(H1N1) în Marea Britanie a scăzut

Foto: newsday.com

Numărul cazurilor de gripă porcină ar fi atins un vârf în Marea Britanie, urmând ca pe viitor ritmul de răspândire a virusului A(H1N1) să scadă, au anunţat autorităţile sanitare britanice.

În total, numărul persoanelor contaminate a crescut săptămâna trecută cu 10% faţă de cea precedentă, ajungând la 110.000 de persoane infectate, a anunţat Ministerul Sănătăţii în buletinul său săptămânal, precizând că acestea sunt numai "estimări".

Bilanţul deceselor provocate de gripă porcină a ajuns la 27 în Anglia, cu un caz mai mult faţă de săptămâna precedentă. În total, 793 de persoane au fost internate, în scădere faţă de cele 840 din săptămâna anterioară. Aceste estimări vizează însă numai Anglia. Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord nu au publicat încă bilanţuri actualizate. Totuşi, potrivit informaţiilor deja cunoscute, patru persoane au murit în Scoţia, totalul deceselor din Marea Britanie ajungând astfel la 31.

"În Marea Britanie, numărul cazurilor nu mai creşte atât de repede şi s-ar putea să fi atins un vârf", a precizat ministerul, subliniind în special "scăderea numărului cazurilor la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani".

"Consultaţiile săptămânale la doctori arată că rata de contaminare a atins un vârf şi chiar a scăzut puţin săptămâna trecută în Anglia. Acest lucru coincide cu începutul vacanţei şcolare şi cu introducerea National Pandemic Flu Service", un sistem care le permite bolnavilor să fie diagnosticaţi prin telefon sau internet, fără să meargă personal la doctor, a anunţat ministerul. "Nu există niciun semn că virusul a suferit mutaţii. Nu devine mai virulent şi nu dezvoltă rezistenţă la antivirale", potrivit ministerului.