MENIU

Ridziada. Faza pe judeţe - MTS a alocat 65.000 euro pentru acţiuni în 39 de judeţe

Foto: gazetasv.ro

Sub titlul Ridziada, faza pe judeţe, pe prima pagină a Cotidianului de miercuri se precizează că Ministerul Tineretului a alocat 65.000 euro firmei Artisan Consulting pentru a organiza, pe 2 mai, acţiuni în 39 de judeţe. Direcţiile judeţene susţin, însă, că manifestările ar fi fost organizate din fonduri proprii şi că nu au avut vreo legătură cu firma respectivă.

Din procesul-verbal de recepţie servicii încheiat de MTS cu firma Artisan Consulting SRL, document obţinut de "Gazeta Sporturilor" de la ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi, reiese că firma prestatoare s-a angajat să organizeze "acţiuni de promovare a MTS, activări care vor implica publicul în acţiuni interactive". Şi se continuă cu exemple: cros băieţi/fete, concurs ciclism, concurs "Sloganul tinereţii", concurs de poezie, jocuri cu mingea, concurs role, demonstraţii de aerobic.

Sunt oferite şi alte propuneri de activităţi, cu precizarea ca măcar jumătate dintre ele să fie implementate de către firma prestatoare (înviorare de dimineaţă, concurs ciclism, concurs de role/skate-board, dans sincron, demonstraţie de aerobic/karate, concursuri cu mingea, fotbal mixt, campionat de streetball, minigolf, ateliere tematice (pictură, olărit), teatru de păpuşi etc.

În procesul-verbal de recepţie servicii se spune explicit că "prestatorul şi-a îndeplinit în totalitate obiectivele asumate prin contract propunând decontarea către acesta a sumei integrale a contractului în valoare de 513.627,80 lei, TVA inclus".

Din totalul acestei sume, peste 280.000 lei, fără TVA, adică circa 65.000 euro, au fost alocaţi pentru toate acţiunile de mai sus, şi anume pentru "organizarea de ansamblu a evenimentului de divertisment", în 39 de reşedinţe de judeţ.

Şi acum vine surpriza. Dincolo de banii daţi de MTS firmei prestatoare, ministerul condus de Iacob-Ridzi a mai alocat bani suplimentari către toate Direcţiile Judeţene de Tineret, pentru organizarea aceluiaşi eveniment. Din verificările noastre, sumele sunt similare, ridicând astfel serioase întrebări cu privire la soarta banilor direcţionaţi către firma Artisan Consulting SRL.

 

Citeşte mai mult