MENIU

Rezultatele partidelor amicale disputate duminică de echipele româneşti în Antalya

Foto: NewsI

Steaua a fost învinsă, duminică, de formaţia din prima ligă daneză Aalborg cu scorul de 1-0, într-un meci din cantonamentul din Antalya, aceasta fiind prima înfrângere a roş-albaştrilor în jocurile amicale disputate în această iarnă. Tot în cantonamentul din Antalya, Dinamo a învins formaţia cehă FK Teplice cu scorul de 2-1, iar Poli Iaşi s-a impus la limită, 1-0, în faţa formaţei Andizhan. Gloria Bistriţa a pierdut, scor 2-3, meciul cu gruparea Shortan Guzor, clasată pe locul 12 în Uzbekistan.

Steaua - Aalborg 0-1

Singurul gol al jocului Steaua - Aalborg a fost marcat de Jeppe Curth (23). Şi Steaua a reuşit să puncteze o dată prin Kapetanos, în minutul 60, dar golul a fost anulat de arbitru pe motiv de ofsaid.

Antrenorul Marius Lăcătuş a început jocul cu Aalborg cu următoarea echipă: Cernea - Ogăraru, Goian, Ghionea, Rada - Ov. Petre - Nicoliţă, Tiago, Toja, Szekely - Kapetanos. În repriza secundă au mai intrat: Zapata, D. Moreno, Semedo, P. Marin, Golanski, Tudose, Lovin, Baciu, Pedriel, Ochiroşii şi Liţu.

Faţă de meciul amical precedent, cu Hajduk Split, câştigat de Steaua cu scorul de 1-0, tehnicianul Marius Lăcătuş a făcut 6 modificări în formula de start, în primul 11 apărând Cernea, Ogăraru, Ghionea, Rada, Tiago şi Szekely, după ce în prima partidă au jucat în locul lor Zapata, Golanski, Baciu, P. Marin, D. Moreno şi Semedo. De asemenea, în echipa steliştilor a fost titular şi mijlocaşul Ovidiu Petre, deşi după ultimul amical acesta a ieşit de pe teren cu unele probleme la gleznă.

Înainte de startul partidei disputate la Belek, pe stadionul Arcadia Sports Center, componenţii celor două formaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma (26 de ani), care a decedat sâmbătă noapte după ce a fost înjunghiat în inimă într-un bar din Ungaria.

Până acum, roş-albaştrii nu înregistraseră nicio înfrângere în amicalele din această iarnă, bifând 3 victorii, cu Hajduk Split (1-0), Alicante (2-0) şi Tianjin Teda (3-1), şi două rezultate de egalitate, cu Slovan Bratislava (1-1) şi FC Zurich (2-2).

Programul meciurilor pe care Steaua le mai are de susţinut în al doilea stagiu de pregătire al iernii:

Steaua - FK Moscova (Rusia), ora 17:00 - 12 februarie

Steaua - FK Rudar Pljevlja (Muntenegru), 15:00 - 14 februarie

Dinamo -FK Teplice 2-1

Dinamo a început cu o victorie al doilea cantonament al iernii, după ce a învins, duminică, formaţia cehă FK Teplice cu scorul de 2-1, într-un meci amical disputat în Antalya.

Ambele goluri ale dinamoviştilor au fost marcate de Marius Niculae (35-penalty, 42), în timp ce golul cehilor a fost reuşit deVondracek, în minutul 67.

Dinamo a început meciul cu următoarea formaţie: Lobonţ - Melinte, Tamaş, Izvoranu, Zie Diabate - Torje, Ropotan, Boştină, Mitea - M. Niculae, Dănciulescu. În partea secundă, tehnicianul Mircea Rednic a optat pentru următorii jucători: Dolha - Homei, Tamaş (Moţi 61), Izvoranu (L. Goian 72), Muşat - Ze Kalanga , Ropotan, Boştină (Vranjikovic 59), Mitea (Blay 57) - M. Niculae, Dănciulescu (Miranda 54).

Înaintea începerii meciului, cele două formaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma, ucis sâmbătă noapte într-un bar din Ungaria.

Antrenorul Mircea Rednic l-a folosit încă din primul minut pe fundaşul Cristian Melinte, jucător venit în probe de la UTA.

Dinamo va mai susţine în Antalya 7 partide amicale, iar următorul meci va fi la 10 februarie, cu Osijek (Croaţia).

Poli Iaşi–Andizhan 2-0

Formaţia pregătită de Cristiano Bergodi, Politehnica Iaşi, a învins, scor 2-0, formaţia uzbekă Andizhan, în primul meci amical al moldovenilor din cadrul stagiului de pregătire efectuat în Antalya.

Golurile ieşenilor au fost marcate de Andrei Cristea (15) şi Romulus Miclea (60).

Tehnicianul Cristiano Bergodi a început meciul cu următoarea formulă: Brăneţ - Buta, Onuţ, Cr. Munteanu, Pecnik - Viveiros, Gavatorta, Ignatov, Sfârlea - Bâlbă, Andrei Cristea. În repriza secundă au mai intrat Pleşca - P. Jovanovic, Straton, A.Ilie, Todescato, Miclea, Milea, Bersnjak, Oprea, Pălimaru, Leandro, Bratu.

Atacantul Clement Pălimaru s-a accidentat în minutul 65 al partidei, în urma unui contact mai dur cu un adversar, iar Bergodi l-a înlocuit cu brazilianul Leandro.

Poli Iaşi va susţine următorul meci amical marţi, de la ora 17:00, împotriva formaţiei slovace Banska Bistrica.

Gloria Bistriţa-Shortan Guzor 2-3

Gloria Bistriţa a pierdut, scor 2-3, meciul cu gruparea Shortan Guzor, clasată pe locul 12 în Uzbekistan, în al doilea joc test din cadrul stagiului de pregătire din Antalya.

Gloria Bistriţa a punctat prin Dan Roman (6) şi prin autogolul unui fundaş uzbek, care a trimis mingea în propria poartă în minutul 32, după o fază creată de acelaşi Roman.

Tehnicianul ardelenilor, Ioan Ovidiu Sabău, a folosit următoarea formulă de joc: Albuţ - Grosu, Trtovac (Anton 75), Negrean, Velcovici - Curtuiuş, Anton (Fizeşan 58), D. Sabou, C. Petre - D. Roman, Borbely (Silvăşan 46).

Următorul meci de verificare al bistriţenilor este programat marţi, de la ora 15:30, în compania liderului din campionatul Poloniei, Lech Poznan.

FC Vaslui-Zorya Lugansk 3-0, într-un amical disputat în Antalya

FC Vaslui a câştigat cu scorul de 3-0 meciul amical jucat duminică împotriva formaţiei ucrainene Zorya Lugansk, în cantonamentul din Antalya.

Golurile vasluienilor au fost marcate de Gheorghiu (29), Farcas (51) şi Chirovski (82).

Antrenorul Viorel Moldovan a început meciul cu următoarea formaţie: Kuciak - Akakpo, Cânu, Farcas, Hugo Luz - Gheorghiu, Genchev, Pavlovic, Milisavlevic -  Wesley, Temwanjera. În partea secundă au mai intrat Buhăescu, Chirovski, Markovic şi Zubar.

FC Vaslui a testat în acest meci trei jucători aflaţi în probe: Farcas, Chirovski şi Zubar.

După meci, finanţatorul Adrian Porumboiu a anunţat că lotul formaţiei sale se va mări cu un jucător străin, care este transferat în proporţie de 99,99% şi care va sosi luni la Vaslui.

Meciul cu Zorya a fost cel de-al treilea pentru moldoveni din acest cantonament. În precedentele două, FC Vaslui a înregistrat două remize: 1-1 cu Standard Baku şi 2-2 cu MTZ-RIPO Minsk.

Echipa lui Viorel Moldovan va juca următorul meci la 10 februarie, cu Legia Gdansk.

Mai multe articole despre:
Steaua amical Antalya