MENIU

Restanţele românilor la credite au crescut foarte mult

Foto: Realitatea TV

De la o lună la alta, sunt tot mai îndatoraţi. Sute de mii de români trăiesc cu grija zilei de mâine şi mai ales cu grija creditului pe care nu îl mai pot achita. De altfel, într-o singură lună, numărul datornicilor înregistraţi la firmele de recuperare a creditelor a crescut cu 50%.

Restanţele celor cu împrumuturi de nevoi personale cresc semnificativ de la o lună la alta. Comparativ cu luna decembrie, restanţele totale la credite în lei şi valută au crescut cu aproape 50 la suta, în timp ce, comparativ cu luna similară din 2008, valoarea acestora s-a triplat.

Efectele crizei sunt resimţite şi mai mult cand vine vorba de cumpăraturi. Românii fac eforturi din ce în ce mai mari pentru a-şi asigura hrana. 

Reprezentanţii Guvernului spun că au luat deja măsuri de protecţie socială, dar efectele acestora depind de evoluţia economiei.

"Nu suntem într-un an în care să ne permitem să punem baricade şi să ne luptăm între noi. Suntem pregătiţi să facilităm dialogul între sindicate şi patronate pentru că acolo sunt soluţiile", a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat Ministerul Muncii.