MENIU

Regizorul seriei Lord of the Rings va ecraniza un roman despre o posibilă apocalipsă

Coperta cărţii Mortal Engines

Regizorul Peter Jackson, cunoscut în special pentru seria \"Lord of the Rings\", intenţionează să ecranizeze un nou roman fantastic, primul dintr-o serie de patru cărţi despre o posibilă apocalipsă, scrie presa americană de specialitate.

Intitulat \"Mortal Engines\", romanul este scris de britanicul Philip Reeve şi prezintă un viitor sumbru al Pământului, de după o confruntare nucleară numită Războiul de 60 de minute.

După modelul \"Lord of the Rings\", este posibil ca, în funcţie de succesul ecranizării primului roman din serie, Jackson să aducă în sălile de cinema şi celelalte trei cărţi scrise de Reeve.

Până atunci, însă, regizorul născut în Noua Zeelandă se pregăteşte pentru premiera mondială a celui mai nou film al său, \"The Lovely Bones\", care va rula şi în România, din 29 ianuarie. Cu o distribuţie plină de nume importante de la Hollywood, printre care Susan Sarandon, Rachel Weisz, Stanley Tucci şi Mark Wahlberg, pelicula reprezintă ecranizarea unui alt roman fantastic, despre o tânără asasinată care ajunge în Rai şi îşi priveşte de acolo ucigaşul, cu gânduri de răzbunare, dar şi pe părinţii devastaţi de tragedia pierderii unicului copil.

Peter Jackson are în palmares trei premii Oscar, toate câştigate în 2004, pentru ultimul film din seria \"Lord of the Rings\".

 

Mai multe articole despre:
film Noua Zeelandă Oscar Lord of the Rings