MENIU

Regele Mihai a fost întâmpinat cu flori la Iaşi

Foto: comunicatemedia.ro

Regele Mihai şi ceilalţi membri ai Familiei Regale au ajuns, sâmbătă după-amiază, la Iaşi, unde au participat la slujba de Înviere care a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, la Catedrala Mitropolitană.

Regele Mihai a fost întâmpinat de câţiva ieşeni cu flori, iar un veteran de război i-a prezentat, timp de câteva minute, o serie de fotografii cu România întregită, dar şi poze cu diverse evenimente din viaţa Regelui. "Sunt manifestări prin care ei îşi arată preţuirea", a comentat Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

ÎPS Teofan i-a întâmpinat pe membrii Familiei Regale în curtea Mitropoliei, unde le-a prezentat o scurtă istorie a lăcaşului, precizând, în glumă, că lăcaşul se află în renovare "de zece ani şi vor mai trece încă zece până la finalizare". Alături de Mitropolitul Moldovei, Regele Mihai s-a închinat la Sfânta Cuvioasa Parascheva, după care aceştia s-au retras în Palatul Mitropolitan.

"Iaşiul e probabil cel mai puternic şi important centru tradiţional din regiunea Moldovei. Noi considerăm Paştele cea mai importantă sărbătoare religioasă a românilor. Petrecem zilele de Paşte la Iaşi, iar luni deschidem o serie de acţiuni la Biblioteca Centrală Universitară, în timp ce Principesa Margareta va acorda Înaltul Patronaj Asociaţiei 'Ferdinand I' care sprijină activităţile bibliotecii", a declarat Principele Radu Duda.

Familia Regală a vizitat, duminică, câteva lăcaşuri de cult din Iaşi, respectiv Biserica "Trei Ierarhi", Biserica "Neculai Domnesc" şi Mănăstirea Galata. În dimineaţa zilei de luni, Familia Regală va merge la Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu".

Ceremonialul religios de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi s-a desfăşurat în aer liber, motiv pentru care importante forţe de ordine au fost mobilizate în zona Mitropoliei. Pe raza municipiului, în perioada Sărbătorilor de Paşte, circa 1.700 de poliţişti vor patrula în locurile aglomerate, în special în jurul bisericilor.