MENIU

Reducerea tarifelor pentru gaze nu se va simţi în facturi

Foto: Realitatea TV

Ieftinirea gazelor nu va duce la o scădere a facturilor de întreţinere. O spun reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, potrivit cărora cele 5 procente în minus din tarifele pentru gaze nu-i vor face pe oameni să scoată mai puţini bani din buzunar pentru întreţinere.

După ce premierul a anunţat ieftinerea gazelor naturale de la 1 iulie, cu 5 procente, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că reducerea este prea mică pentru ca factura să scadă considerabil.

"Consistentă nu poate fi numită această reducere, consistent e de la 25 % în plus, pentru că 5 % şi cu 3 % vă spunem noi ce înseamnă, fix 2 pâini pe lună economie pentru o familie", a declarat Radu Opaina,  preşedintele Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din România.

În plus, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că ieftinirea gazelor ar trebui aplicată nu doar populaţiei, ci şi furnizorilor de căldură şi apă caldă.

Ieftinirea gazelor din acest an nu reprezintă nici măcar jumătate din scumpirea de anul trecut când tarifele pentru gazele naturale au crescut în două etape cu peste 20 de procente. Anul acesta gazele s-au ieftinit de la 1 mai cu 3 la sută şi urmează o nouă ieftinire de la 1 iulie cu încă 5 procente. O reducere însă a facturilor pentru întreţiunere ar urma să se vadă abia din iarnă. Asta pentru că pe perioada verii, consumul de gaze naturale este foarte scăzut.

Mai multe articole despre:
întreţinere gaze facturi ieftinire proprietari