MENIU

Recursul la decizia de arestare a lui Cornel Penescu s-a judecat vineri

Foto: NewsIn

Recursul la măsura arestării preventive pentru 29 de zile înaintat de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, de directorul PIC, Liviu Făcăleaţă, şi de Cristian Libertatu, fost director OPC, s-a judecat vineri, la Curtea de Apel Piteşti.

Judecătorii care i-au arestat au explicat şi motivele pentru care au considerat că cei doi trebuie să stea după gratii. În motivare, magistraţii spun că Penescu are relaţii puternice în diverse medii sociale şi că, dacă ar fi fost liber, ar fi influenţat mersul anchetei.

În motivarea deciziei, a apărut şi o probă nouă. Anchetatorii au descoperit, în sediul firmei lui Cornel Penescu, un stick de memorie inscripţionat "şpagă C.G.", cel mai probabil prescurtarea numelui lui Gheorghe Constantin.

Patronul FC Argeş, Cornel Penescu, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru trei infracţiuni de dare de mită, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA remis marţi.

În dosar este cercetat şi Liviu Ilie Făcăleaţă, persoană din anturajul lui Penescu, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată.

Gheorghe Constantin este acuzat de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, iar Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, de o infracţiune de luare de mită.