MENIU

Recuperarea nou-născutului ars în incubator este bună

Bebeluş în incubator

Copilul în vârstă de 16 zile, care a fost operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, se află în cea de-a 11-a zi postoperator şi este îngrijit la Unitatea de Terapie Intensivă Nou-Născuţi din spitalul pentru copii \"Grigore Alexandrescu\".

Nou-născutul ars în incubator la Materninatea \"Bucur\" şi operat la spitalul \"Grigore Alexandrescu\" se recuperează bine, grefele de piele sunt integrate, iar zonele cu arsură restante sunt în proces de curăţare, potrivit medicilor.

Potrivit examenului medical efectuat vineri de medici, copilul respiră singur, se alimentează cu lapte matern, având o toleranţă digestivă bună. Grefele de piele sunt integrate, zonele donatoare sunt cvasi-vindecate, iar zonele de arsură restante sunt în proces de detersie/curăţare.
Bebeluşul a fost internat la Spitalul \"Grigore Alexandrescu\" din Capitală după ce a fost lăsat prea mult în aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur şi a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului.

\"Este vorba de o greşeală umană, nu aparatul este de vină. Aparatura este nouă, sofisticată şi nu se putea întâmpla astfel decât dacă nu a fost îngrijit cum se cuvine. E vorba de o greşeală extrem de gravă\", a spus prof. dr. Alexandru Ciocâlteu,  managerul Spitalului \"Sfântul Ioan\".

Asistenta care s-a ocupat de bebeluşul uitat în incubator la Maternitatea Bucur a fost concediată, iar medicul şef de secţie şi asistenta şefă au fost sancăţionaţi cu 10% din salariu pe următoarele luni, a decis comisia de etică din Spitalul Sf. Ioan, care are în subordine şi maternitatea. O altă sancţiune este aceea că medicul şef de secţie şi asistenta şefă vor fi înlocuiţi din funcţie.