MENIU

Recolamp a colectat 160 de tone de becuri uzate. Mergeţi la Colţul Verde pentru a le arunca!

Foto: instablogsimages.com

Recolamp, singura asociaţie non-profit specializată exclusiv în gestiunea deşeurilor de surse de lumină, a colectat anul acesta 160 de tone de becuri şi tuburi fluorescente uzate, care vor fi reciclate, a declarat marţi directorul de marketing Roxana Şunică.

Colectarea becurilor uzate este un serviciu gratuit, care vine în urma plăţii timbrului verde. Momentan, Recolamp preia surse de lumină doar de la instituţiile care au dorit acest serviciu.

Nu sunt colectate becuri de la populaţie întrucât costurile sunt foarte mari, însă Recolamp a venit în ajutorul cetăţenilor cu un alt proiect, denumit

Colţul Verde este amplasat în locuri unde are acces publicul larg, precum centrele comerciale (Bricostore, BauMax şi OBI) şi constă într-un container, frumos decorat, în care oamenii pot să arunce sursele de lumină.

Roxana Şunică a mai spus că există un Colţ Verde şi în câteva şcoli, iar o circulară trimisă de inspectoratul şcolar spune că toate instituţiile de învăţământ trebuie să predea acest tip de deşeu. "Colectăm becuri uzate de la 70% din şcolile din ţară", a precizat directorul de marketing.
Mai multe articole despre:
colectare reciclare becuri Recolamp