MENIU

REALITATEA.NET a decis să amâne publicarea exit-poll-urilor până la 21.00

În urma sesizării făcute de PNL la BEC, REALITATEA.NET a suspendat temporar de pe portal ştirile care conţin rezultatele parţiale ale sondajelor de tip exit-poll.

De asemenea, publicarea următorului exit-poll va fi amânată până la ora 21.00.

Pentru a elimina orice suspiciune, REALITATEA.NET a luat această decizie deşi mediul online nu intră sub incidenţa reglementările din domeniul audio-vizual.

În plus, PNL a făcut o sesizare numai împotriva REALITATEA.NET, care a preluat informaţiile de pe site-ul voxpublica.ro, unde există opinii şi informaţii asumate de fiecare autor, precum şi de pe alte bloguri şi surse
informate, independente.

Şi agenţia Mediafax a publicat pe site-ul mediafax.ro rezultate parţiale, fără a preciza vreo sursă, însă niciun partid politic nu s-a sesizat în această chestiune. Acelaşi lucru l-au făcut şi alte site-uri, printre care
HotNews.ro, au publicat până la un moment al zilei date neoficiale, parţiale, legate de exit-poll.

Şi la aceasta oră, noi rezultate ale exit-poll-urilor circulă, neoficial, în continuare, pe mai multe bloguri, site-uri şi forumuri.

Totuşi, REALITATEA.NET, ca singurul mediu online care a fost reclamat oficial la BEC, a luat decizia de a suspenda temporar aceste ştiri, deşi nicio reglementare legală specifică mediului online nu a fost adoptată până acum.

Aşteptăm decizia organelor competente în această chestiune.