MENIU

Reacţii după înfrângerea cu Norvegia: Jocul colectiv, pe atac, a avut de suferit!

Gaţu spune că România trebuie să câştige toate meciurile următoare

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, spune că handbalistele noastre nu au reuşit să profite de avantajul omului în plus, iar fostul selecţioner Gheorghe Tadici, critică ofensiva.

Prima înfrângere a naţionalei noastre la Mondialele din China este privită cu înţelegere de şefii handbalului românesc.

Preşedintele Federaţiei, Cristian Gaţu, a declarat într-o intervenţie telefonică, avută la gsp tv: \"Am întâlnit o echipă foarte puternică şi nu am reuşit să gestionăm momentele favorabile sau avantajul omului în plus. Şansele noastre de a juca semifinalele rămân aceleaşi, numai că intrăm pe un teren mai puţin circulabil. Suntem obligaţi să câştigăm toate cele trei partide din grupa principală şi vom juca semifinala cu Rusia. Nu trebuie să transformăm această înfrângere într-o tragedie\".

Fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, vede doar minusurile: \"Am avut meciul în mână, dar am făcut câteva greşeli de apărare. Jocul colectiv, în special în atac, a avut de suferit, bazându-se doar pe Cristina Neagu, care a obosit la un moment dat\".

La acelaşi post de televiziune, extrema dreapta a naţionalei noastre, Cristina Vărzaru, a spus: \"Am început mai slab, dar Paula Rădulescu a fost extraordinară în poartă. Oricum, Norvegia nu mai e ce a fost. Meciul cu Coreea va fi foarte greu, dar e bine că avem o zi de pauză, destul timp pentru a ne recupera. Am comunicat foarte bine în apărare. E normal să se creeze culoare în handbalul de azi, care se joacă în viteză. Am greşit mult în atac, am încercat atacuri rapide, iar Norvegia aleargă foarte bine în repliere. Am greşit la început, am dat multe pase în tribună. Nu ne permitem să stăm să ne plângem de milă şi trebuie să ne pregătim cât mai bine\".

România a pierdut cu Norvegia cu 24-25 şi a încheiat pe locul doi grupa C a CM.