MENIU

Reabilitarea DN 17 în Bistriţa nu decurge conform proiectului

Foto: Realitatea TV

Una scrie pe hârtie, alta e realitatea. Reabilitarea Drumului Naţional 17 care traversează Bistriţa nu se face ca la carte. O comisie condusă de prefectul judeţului a constatat numeroase probleme pentru rezolvarea cărora e nevoie de mulţi bani. Şi nu e foarte clar cine îi va da.

Lucrările de reparaţie la Drumul Naţional 17, în cartierul Unirea au fost predate deja, chiar dacă, în anumite locuri, nu au fost finalizate.

"Sunt unele probleme care nu se pot rezolva. Precum lărgirea podeţelor sau transformarea rigolei a şanţului, într-o rigolă acoperită. Este o chestiune pe care n-o mai putem aborda, pentru că şi costurile ar fi foarte mari", a precizat Ovidiu Creţu, primar Bistriţa.

Probleme sunt şi la finisaje.

"E vorba de montarea de parapeţi în zona unde rigolele au o adâncime foarte mare, amenajarea trecerilor pentru pietoni şi alte probleme care ţin de siguranţa traficului", a declarat Ionel Pop, şef Poliţia Rutieră Bistriţa.

Executantul promite că-şi va termina treaba, dar când va primi toţi banii, conform contractului cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

"În mare măsură problemele vor fi rezolvate când vom reîncepe lucrul. Dar după 15 septembrie când avem promisiuni că se vor rezolva problemele financiare", a afirmat Paul Cojocaru, reprezentant constructor.

Conducerea Companiei naţionale de Autostrăzi şi Drumuri naţionale refuză să comenteze situaţia. Dacă firma care s-a ocupat de reabilitarea drumului nu-şi va face treaba aşa cum trebuie până la capăt, autorităţile locale spun că n-au decât o singură soluţie.

"Să scoatem noi bani din buzunar şi să reparăm ceea ce n-au făcut ei. Sigur că o să ne adresăm în primul rând la secţia de Drumuri Naţionale să vină şi să refacă drumurile, dar nu-mi pun mari speranţe", a spus, Ovidiu Creţu, primar Bistriţa.

"Dacă aceste nereguli nu sunt cauzate de o lipsă de execuţie, conform unui proiect, atunci posibil ca şi autorităţile locale să fie nevoite să se implice", a afirmat Cristian Florian, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Săptămâna viitoare, prefectul va analiza situaţia cu membrii comisiei care s-au ocupat de verificarea lucrărilor executate până acum pe DN 17.