MENIU

Reabilitarea blocurilor a îngheţat la Timişoara

Reabilitare îngheţată

Venirea zăpezii a îngheţat reabilitarea termică a blocurilor din Timişoara, înscrise în programul naţional. Şantierele au fost oprite şi vor fi redeschise în primăvară. Abia un sfert din cele 72 de blocuri care ar fi trebuit să fie reabilitate anul acesta, au fost izolate termic.

Potrivit lui Marius Oneţiu, şeful Direcţiei Edilitare a primăriei Timişoara, \"toate şantierele de reabilitare termică au fost sistate din cauza vremii, şi se vor redeschide în martie în funcţie de cum se îndreaptă vremea\"

După lucrările din această toamnă bilanţul arată în felul următor: din cele 72 de blocuri intrate în programul de reabilitare termică, 20 sunt finalizate, la 10 dintre ele lucrările au fost demarate, urmând să fie terminate anul viitor, în timp ce pe 40 de imobile nu s-au pus în acest an nici măcar schelele.

Viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu, spune că \"în două luni s-au cheltuit aproximativ 14 milioane de lei\"

Bilanţul nu este deloc pe placul reprezentanţilor asociaţiilor de locatari. \"Măcar blocurile aprobate de Guvern trebuiau făcute, dar din cauza birocraţiei, lucrările au început abia în octombrie. Ar trebui să se facă o analiză de ce s-a ajuns aici\"

Următoarea tranşă de bani pentru reabilitarea termică a blocurilor ar trebui să sosească, de la Bucureşti, la începutul lunii ianuarie.

Mai multe articole despre:
Timişoara reabilitare termică blocuri şantiere