MENIU

Răzvan Lucescu: Vom merge în Serbia să luăm un punct!

Foto: sportingnews.ro

Seelecţionerul vrea să amâne verdictul calificării sârbilor la CM 2010, chiar dacă ne anunţă că în formula de start vor apărea modificări faţă de jocurile trecute. La reunirea lotului el i-a lăudat pe Nicolae Grigore, Dacian Varga şi Tibi Bălan.

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat la reunirea lotului în vederea meciurilor cu Serbia (10 octombrie, la Belgrad) şi Insulele Feroe (14 octombrie, la Piatra Neamţ), din preliminariile CM 2010, că tricolorii vor face tot posibilul pentru a termina neînvinşi partida cu Serbia, chiar dacă nu mai există nicio şansă la calificare.

"Meciul cu Serbia nu mai are miză, dar jucătorii ştiu că e vorba de mândrie şi orgoliu. Ei au venit mereu cu entuziasm la echipa naţională, chiar dacă nu mai era nicio miză de mai multă vreme. Aş vrea să continuăm în Serbia seria pozitivă începută la meciul cu Lituania şi aş vrea să ne întoarcem de la Belgrad cu punct sau puncte, apoi să învingem Feroe şi să câştigăm amicalul cu Polonia. Trei rezultate bune ne-ar da încredere pentru anul viitor, s-ar lega un grup şi nişte automatisme. Trebuie să continuăm în acelaşi spirit, de a câştiga cât mai multe meciuri", a spus Lucescu.

El consideră că sârbii vor da totul pentru a câştiga meciul, care i-ar califica direct la Mondialul din 2010, aşa că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate: "Serbia va juca pe viaţă şi pe moarte, e un meci de care depinde calificarea. Dacă ne vor învinge, atunci îşi vor asigura locul 1 în grupă, iar dacă nu, trebuie să tragă în Lituania, acolo unde întâlnesc un adversar dificil. Cu tot respectul pentru sârbi, vom mergem acolo să luăm cel puţin un punct. Dacă jocul ne va duce la victorie, voi fi foarte fericit, însă dacă vom obţine un egal muncit în faţa unui adversar puternic şi atunci mă pot considera mulţumit".

În plus, Lucescu a spus că în formula de start de la meciul cu Serbia vor apărea câteva schimbări faţă de jocurile trecute: "Sunt câteva modificări, cu jucători pe care îi aşteptam la echipă şi care până acum nu au putut face parte din lot. Dar vom vedea şi cum se prezintă la antrenamente, chiar dacă mi-am fixat deja o idee pentru primul 11. Avem jucători la mijlocul terenului care sunt dispuşi la efort, au şi experienţă în cupele europene, de asta am şi apelat la Varga şi Bălan".

Selecţionerul a vorbit şi despre absenţele din lot, dar şi despre decizia de a convoca jucători care până acum nu făceau parte din lotul naţionalei: "Din păcate, nu îi voi putea folosi pe Codrea, Săpunaru şi Nicoliţă pentru acest meci, deşi îi convocasem iniţial. Nicoliţă chiar era într-un moment foarte bun, jocurile îi dădeau încredere şi el s-a evidenţiat în ultima perioadă la Steaua. Ar fi pornit cu şanse să fie titular la Belgrad, dar nu trebuie să ne lamentăm pentru că vor mai apărea astfel de situaţii. În schimb, Nicolae Grigore m-a convins să îl chem după evoluţiile bune din acest sezon, dar şi pentru că are experienţă. Am încredere totală în cei pe care i-am convocat, eu răspund pentru ei".

Răzvan Lucescu a motivat şi decizia de a nu-l mai selecţiona pe finul său, Romeo Surdu, după ce a fost acuzat de nepotism de mai mulţi oameni din fotbal. "Cei care vorbesc despre fini şi alte situaţii, cred că nu se pot controla pe ei şi sunt foarte subiectivi. Ştiu foarte bine să delimitez viaţa mea privată faţă de cea de pe teren. Dacă Surdu merita să fie pe teren, atunci era, dar am considerat că nu merită", a conchis antrenorul.