MENIU

Răzvan Lucescu: "Sunt principalul vinovat"

Foto: NewsIn

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, sâmbătă, după partida cu Serbia, că este principalul responsabil pentru eşecul suferit şi crede că totul a început după golul marcat de Pantelic în minutul 50, tricolorii pierzându-şi total încrederea în forţele proprii.

"Este una dintre cele mai mari umilinţe, în astfel de situaţii nu mai există loc de discuţii. Dezastrul a pornit după ce am primit golul doi, pentru că prima repriză a fost mai echilibrată, în care nu am lăsat Serbia să îşi creeze mari ocazii. Nu mă aşteptam să reacţionăm în halul ăsta la golul doi. A fost indisciplină tactică a mijlocaşilor, iar din momentul ăla parcă am înnebunit. În ultimele minute ale meciului noi făceam presing, de parcă am fi putut egala. A fost o noapte tâmpită din toate punctele de vedere. Nu am mai arătat nici măcar acea stare de spirit de până acum, care ne ajutase mult", a spus Lucescu.

Tehnicianul afirmă că el este vinovat pentru înfrângere: "Sunt principalul vinovat din moment ce am pierdut cu 5-0. Eu sunt primul responsabil pentru acest eşec. A fost o noapte total greşită, pe care trebuie să o uităm cât mai repede. Când au simţit că pierdem jocul, a existat un abandon din partea jucătorilor".

Acesta nu consideră că Adrian Mutu şi Cristian Chivu au primit cartonaşe în mod intenţionat pentru a lipsi de la meciul cu Insulele Feroe. "Nu vreau să comentez asta. Mutu ar fi scăpat spre gol dacă nu l-ar fi semnalizat în ofsaid, probabil s-a enervat. La Chivu a fost vorba de un atac întârziat şi aşa s-a ajuns la cartonaşul roşu. Nu mă gândesc deloc că au luat intenţionat cartonaşe", a opinat selecţionerul.

În încheiere, Răzvan Lucescu a precizat că niciunul dintre jucătorii neconvocaţi nu ar fi putut face diferenţa în partida cu Serbia deoarece "nu ar fi reuşit să aducă un plus deosebit, fotbalul românesc nu îţi permite să ai prea multe soluţii".

Echipa naţională a României a suferit prima înfrângere sub comanda lui Răzvan Lucescu, fiind învinsă sâmbătă de Serbia, la Belgrad, scor 5-0, în Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, rezultat în urma căruia reprezentativa plavilor şi-a asigurat prezenţa la Campionatul Mondial.

Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu Serbia naţionala