MENIU

Răzvan Lucescu: "Am terminat în urna a doua valorică, a fost unul din obiectivele mele"

Foto: NewsIn

Răzvan Lucescu s-a declarat mulţumit la finalul partidei cu Insulele Feroe, mai ales datorită faptului că naţionala a rămas în urna a doua valorică, graţie, ce-i drept, şi semi-eşecului contracandidatei directe la ultimul loc din urna a doua, Israel, care nu a scos decât un egal, 0-0, în deplasare cu Elveţia. Selecţionerul naţionalei a tras şi un semnal de alarmă şi a cerut oamenilor din fotbal să nu mai creeze o atmosferă negativă în jurul echipei naţionale.

"A fost un meci plăcut, alert, s-a alergat mult, au fost multe situaţii de a marca. S-a terminat bine, aş vrea să remarc un prim obiectiv mic, dar important, care s-a obţinut în această seară: am terminat în urna a doua valorică. Rezultatul de la Belgrad a fost umilitor pentru noi, dar ne-a ajutat să înţelegem mai bine nişte lucruri. Pe o perioadă mai lungă va fi un aspect pozitiv. Am terminat in urna a doua valorică, a fost unul din obiectivele mele. Voi mai face experimente şi în următoarele meciuri pentru a vedea pe ce ne bazăm. Am luat gol din faza fixa, asta e.... Nu e prima dată când se ia gol, indiferent de apărare, om la om sau în zonă. Am primit multe goluri în această campanie. Se ia, se ia, după care ne vom organiza şi nu vom mai lua. Trebuie să înţelegem că în momentul de faţă fotbalul românesc nu are valori tehnice foarte deosebite. Doar cu un grup unit, care are aceeaşi direcţie, acelaşi drum, prin muncă şi responsabilitate foarte mare, şi în afară şi în teren, se poate face ceva. Trebuie să înţelegem că o campanie se câştigă şi învingând echipe mici, să câştigăm puncte. Totuşi, nu cred că există o echipă naţională care să joace cu o atmosferă atât de negativă în jurul ei, mai ales din partea oamenilor de fotbal. Oamenii din fotbalul romanesc trebuie să înţeleaga că şi lor le va fi bine dacă naţionala are rezultate”, a declarat Răzvan Lucescu, la finalul partidei cu Insulele Feroe.

Echipa naţională a României a învins, miercuri, la Piatra Neamţ, scor 3-1, reprezentativa Insulelor Feroe, şi s-a clasat pe penultimul loc în Grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, încheind astfel cea mai slabă campanie de calificare din ultimele patru decenii.
Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu România naţionala Insulele Feroe