MENIU

Război în Parlament: Roberta Anastase vs. Adrian Năstase

Foto: rtv

Un nou conflict între preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi deputatul PSD Adrian Năstase a izbucnit luni în şedinţa Biroului Permanent. Tema: oportunitatea dărâmării zidului care înconjoară Palatul Parlamentului.

Proiectul îi aparţine fostului preşedinte al Camerei, Bogdan Olteanu. În timp ce Adrian Năstase şi-a manifestat unele rezerve faţă de idee, Roberta Anastase a încercat să-l convingă că proiectul este unul bun.

"Domnule Adrian Năstase, ştiu că iubiţi acest zid, pentru că este făcut de dumneavoastră, dar eu cred că această barieră mentală trebuie înlăturată. Ştiu că-l iubiţi. Nici Ceauşescu nu a avut mândria asta, numai dumneavoastră o aveţi, că aţi ridicat un zid, dar haideţi să avem libertatea de a gândi."

Replicile preşedintelui Camerei nu s-au oprit aici.

"V-am spus că este un proiect pe care înţeleg să-l urâţi, pentru că dumneavoastră aţi crescut zidurile acestea la nesfârşit în jurul Parlamentului. Este o realitate. Zidul acesta a fost pus nu de Ceauşescu, ci de Adrian Năstase. Asta-i realitatea."

Replica lui Năstase nu s-a lăsat aşteptată.

"Doamnă preşedinte, dacă este nevoie să mă întrerupeţi din nou, eu pe urmă cer din nou cuvântul. Vreau să spun că nu sunt vinovat pentru gard, dar sunt vinovat pentru mult mai mult decât atât, pentru realizarea împreună cu unii dintre colegii dumneavoastră, gen Radu Berceanu, dar şi cu Ioan Raţiu şi alţii, a 40% din această clădire, inclusiv această sală în care ne aflăm."

Într-un final disputa s-a încheiat cu următoarea rezoluţie: conducerea Camerei va contacta o serie de specialişti pentru a discuta despre oportunitatea dărâmării zidurilor din jurul Palatului Parlamentului.