MENIU

Râul care s-a transformat într-o baie de spumă - FOTO

Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk

Un râu din Marea Britania, din regiunea Middleton, în apropiere de Manchester, s-a tranformat într-o baie de spumă, cu răţuşte cu tot. Numai că răţuştele nu sunt de cauciuc, iar dincolo de aspectul hazliu al peisajului stă o deversare chimică cu efecte dăunătoare asupra mediului.

Spuma care a curpins apele Râului Irk a fost cauzată, din primele informaţii, de o deversare chimică provenită de la o fabrică de săpun, relatează dailymail.co.uk. Pe măsură ce spuma a înaintat pe râu, au fost descoperiţi peşti morţi, iar raţele par să fie afectate la rândul lor. Apa se află în apropierea unei rezervaţii naturale.

Inspectorii de mediu au anunţat că nu vor putea estima gravitatea situaţiei până când spuma nu va fi spălată de apa curgătoare.

Un reprezentant al fabricii de detergenţi situată pe cursul râului spune că substanţa deversată ar putea fi înălbitor sau lichid de curăţare. Totuşi, el susţine că substanţa nu provine direct de la fabrică. "Rămâne un mister. Lucrăm cu inspectorii de mediu pentru a identifica sursa problemei", a adăugat reprezentantul fabricii.