MENIU

Rata de participare de aproape 100%, la alegerile parlamentare din Phenian

Foto: RTV

Cu o rată de participare de aproape 100%, nord-coreenii au mers astăzi la vot pentru a alege noua componenţă a Adunării Supreme a Poporului, aşa-numitul legislativ de la Phenian.

Kim însuşi, a cărui stare de sănătate e şubredă şi, potrivit unor informaţii, ar fi suferit în august un atac cerebral, s-a dus şi a votat la secţia amenajată în Universitatea pentru Studii Politice care poartă numele tatălui său, Kim Ir Sen. "După vot, a făcut un tur al sălii dedicate istoriei universităţii, îndrumat de rectorul acesteia", a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

Televiziunea nord-coreeană a transmis imagini de la procesul de vot dintr-o secţie de votare unde erau înscrişi mai ales militari. Fără excepţie, toţi au declarat cât sunt de fericiţi că au putut vota pentru delegaţii Partidului Muncitorilor şi pentru Kim Jong-il.

La sfârşitul votării, alegătorii au organizat în faţa secţiilor dansuri tematice de bucurie şi recunoştinţă faţă de Marele Tovarăş.

Experţii în probleme legate de Coreea de Nord afirmă că marea miză a noului parlament este să-i pregătească lui Kim Jong-il terenul pentru succesiunea la putere, pe care o va ceda la un moment dat, cel mai probabil, fiului său cel mic.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord alegeri vot Kim Jong-Il Phenian