MENIU

"Răscumpărarea vieţii" a costat asiguratorii peste 150 milioane de lei

Foto: graphicsavingsgroup.com

Românii care au renunţat la contractele de asigurări de viaţă, înainte ca acestea să ajungă la scadenţă, au scos din rezervele companiilor de profil 157 milioane de lei, valoare cu 114,5% mai mare decât cea înregistrată în prima jumătate a anului 2008. În plus, industria locală de asigurări de viaţă a înregistrat, în primul semestru, o scădere a subscrierilor cu aproape 3% comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Potrivit asigurătorilor, renunţarea la asigurările de viaţă este determinată de presiunea financiară în creştere, de lipsa de informare şi, în cazul produselor de tip unit-linked, de nevoia de minimizare a pierderilor şi de protecţie a economiilor acumulate.

În aceste condiţii, companiile de asigurări au adoptat strategii a căror miză principală este păstrarea portofoliilor de clienţi.

“Pentru ING Asigurări de Viaţă, retenţia a devenit obiectivul numărul unu şi am făcut toate demersurile necesare pentru a înţelege îndeaproape profilul clienţilor care se gândesc să întrerupă poliţele, cauzele care îi determină pe aceştia să renunţe şi, mai ales, ce putem face noi pentru a-i ajuta", a explicat directorul general al companiei, Cornelia Coman.

Citeşte mai mult în Business Standard.

Mai multe articole despre:
viaţă bănci asigurare maturitate