MENIU

Rapid, ultima victimă a Cupei României! Internaţional Curtea de Argeş elimină în optimi gruparea giuleşteană, scor 2-1

Foto: NewsIn

Internaţional Curtea de Argeş a realizat ultima surpriză din optimile Cupei României, după ce a eliminat Rapidul, scor 2-1. La pauză, argeşenii conduceau cu 2-0, graţie reuşitelor lui Frăsineanu, din penalty, şi D. Stan, în timp ce giuleştenii au redus din diferenţă prin Buga, în partea secundă a meciului. După FC Timişoara, Unirea Urziceni şi Steaua, Rapidul este ultima echipă de top din Liga I care părăseşte Cupa României în faza optimilor.

Disputa din optimile Cupei dintre Internaţional şi Rapid a fost una cu două părţi distincte. Dacă prima repriză a aparţinut argeşenilor, în partea secundă a meciului rapidiştii au controlat jocul cu autoritate şi au ratat ocazie după ocazie, fără a reuşi însă egalarea.

Cu 7 goluri primite în singurele două întâlniri de până acum cu Rapidul, şi fără gol marcat, Internaţional părea o victimă sigură în optimile Cupei.

Argeşenii deschid însă scorul rapid, încă din minutul 12, când, la capătul unui contraatac fulger, C. Ionescu este agăţat în careu de Bornescu, iar Balaj arată punctul cu var. Execută Frăsinenau cu siguranţă, iar Internaţional bifează primul gol marcat în disputele cu echipa din Grant. După o jumătate de oră de joc, Rapidul are şansa egalării, dar J.P.Pinto reia transversală, din 9 metri, după o centrare bună a lui Bozovic.

Golul cade însă în poarta lui Bornescu. Frăsinescu centrează de pe dreapta, iar D. Stan, liber pe 6 metri, reia cu capul, fără şanse pentru Bornescu.

Internaţional intră la pauză cu 2-0, însă rapidiştii, cravaşaţi la pauză de Hizo, arătă o cu totul altă faţă în repriza secundă. Calificarea Internaţionalului putea fi decisă însă de Zăgrean, în minutul 53, când argeşeanul a încearcat un lob din 12 metri, dar Bornescu a agăţat balonul.

Apoi, jocul s-a mutat la o singură poartă. Rapidul dă impresia că poate egala, după ce Buga reduce din diferenţă cu o execuţie spectaculoasă, dar elevii lui Hizo se întrec în ratări. Acelaşi Buga, Grigorie şi Ioniţă îl aduc pe Hizo în pragul disperării, după ce irosesc şansa golului doi, iar tabela rămâne neschimbată. Pe final, Zăgrean putea închide meciul, dar trimite peste transversala lui Bornescu, din 10 metri. 

Scor final 2-1 pentru Internaţional, care-şi ia revanşa în faţa Rapidului. În sezonul trecut al Cupei, în aceeaşi fază a competiţiei, echipa antrenată pe atunci de portughezul Peseiro învingea Internaţionalul, aflat atunci în liga secundă, cu 3-0. În plus, în cea de-a doua întâlnire directă dintre cele două echipe, în turul acestui sezon de Liga I, Rapidul lui Hizo s-a impus cu 4-0. 

CASETA TEHNICĂ: 

INTERNAŢIONAL CURTEA DE ARGEŞ - RAPID 2-1 (Frăsineanu 12-penalty, D. Stan 39 / Buga 56)

Internaţional: Arcaba - G. Matei (Răduţ 78), Chiricheş, Izvoranu, Frăsineanu - Abiodun, Voiculeţ, Ciucur, D. Stan (Băcilă 56) - Cl. Ionescu (Menassel 62), Zăgrean. Antrenor: Ştefan Stoica.

Rapid: Bornescu - Păun (Helder 68), Ad. Iordache, M. Constantin, Bozovic - Matic, Lazăr - Dobroiu (Grigorie 46), Buga, Spadacio - J.P. Pinto (Ioniţă 43). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Izvoranu 26, Frăsineanu 28, Zăgrean 80 / Bornescu 11, Ad. Iordache 49, Şt. Grigorie 89
Arbitri: Cristian Balaj - Ionuţ Babadac, Daniel Hulubei
Stadion: Dacia (Mioveni); Spectatori: 4.000

Click aici pentru comentariul live al partidei