MENIU

Rapid trăieşte periculos: 4-3 la Craiova, după un meci nebun

Foto: NewsIn

După meciul "de groază" cu FC Vaslui, câştigat cu 3-2 după ce a fost condus de două ori, Rapidul a fost de neoprit la Craiova. Sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii I, giuleştenii s-au impus pe terenul Universităţii, scor 4-3, într-un meci în care s-au văzut egalaţi la pauză, după ce au condus cu 2-0.

Rapidul a început în forţă meciul şi după 15 minute conducea deja cu 2-0, după golurile lui Adrian Iordache (12) şi Buga (15). Jocul a fost în continuare unul frumos, cu Universitatea alergând după golul care să o readucă în meci şi ratând prin Prepeliţă (30) şi Trică (36), dar şi cu Rapidul încercând să majoreze diferenţa.

În finalul primei reprize, gazdele nu numai că au redus din diferenţă prin Mihai Costea (41), dar au restabilit egalitatea chiar în primul minut al prelungirilor, prin căpitanul Dorel Stoica, vinovat la golurile înscrise de Rapid în primul sfert de oră.

Vinovat la ambele goluri ale gazdelor, fundaşul rapidist Marius Constantin, introdus pe teren în prima repriză, în locul accidentatului Iordache, a fost înlocuit după pauză cu Ştefan Mardare. La reluare, oaspeţii au retezat elanul căpătat de craioveni după momentele bune dinainte de pauză. Rapid a revenit în avantaj în minutul 49, când căpitanul Rapidului, Costin Lazăr, a marcat chiar dacă era cu spatele la poartă.

Căpitanul Universităţii, Dorel Stoica, a fost la un pas de un nou gol în minutul 56, când Marinescu a scos de sub transversală mingea trimisă de el din lovitură liberă. Cei care au marcat, însă, au fost tot rapidiştii, care au făcut 4-2 prin fundaşul Helder (66).

Imediat după primirea celui de-al patrulea gol, Mogoşanu a aruncat încă doi jucători de atac în teren, Vali Badea şi Wobay, scoţându-i pe Mihai Costea şi Dilevski, iar în cele din urmă a renunţat şi la Florin Costea, care nu a făcut un meci prea bun, înlocuindu-l cu Dina. Universitatea a pus o presiune din ce în ce mai mare la poarta lui Marinescu şi a înscris golul trei prin Eugen Trică (88). Deşi păreau că vor reuşi să repete isprava din finalul primului mitan, oltenii nu au mai putut marca încă o dată şi au înregistrat primul eşec pe teren propriu din acest sezon.

Rapid a obţinut primul succes în deplasare în actuala ediţie de campionat, în care nu mai câştigase niciodată două meciuri la rând.

CASETA TEHNICĂ:

UNIVERSITATEA CRAIOVA - RAPID BUCUREŞTI 3-4 (M. Costea 41, D. Stoica 45+1, Trică 89 / Ad. Iordache 11, Buga 15, C. Lazăr 49, Helder 66)

Universitatea: Lung - Bărboianu, Găman, Şoavă, Rose - Prepeliţă, Dilevski (Wobay 67), D. Stoica, Trică - Fl. Costea (Dina 79), M. Costea (V. Badea 67). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Rapid: Marinescu - Helder, Iencsi, Iordache (M. Constantin 38, Mardare 46), Bozovic - Matic, Lazăr - Buga, Spadacio, Herea - Ioniţă (J.P. Pinto 79). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Fl. Costea 24, Dilevski 25, Bărboianu 47 / Buga 28, Lazăr 50, Marinescu 89, Pinto 90+1, Mardare 90+2

Arbitri: Cristian Balaj - Zoltan Szekely, Vladimir Urzică

Stadion: Ion Oblemenco; Spectatori: 4.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Universitatea Craiova - Rapid, scor 3-4.

Mai multe articole despre:
Liga I Universitatea Craiova Rapid etapa a 7-a