MENIU

Radu Voina: \"La handbal feminin, obiectivul principal e să baţi Norvegia!\"

Radu Voina aşteaptă duelul cu Norvegia

Selecţionata de handbal feminin a României a învins Ungaria, scor 31-25, la C.M., şi a bifat a treia victorie din trei posibile. Radu Voina şi-a lăudat jucătoarele la finalul partidei şi a declarat că cel mai important obiectiv pentru \"tricolore\", calificate deja în grupele principale, va fi victoria în faţa Norvegiei.

\"Fetele şi-au dorit foarte mult această victorie. Au făcut o primă repriză foarte bună, în a doua parte, când s-au apropiat la două goluri ne-a tresărit inima, dar asta e forţa unei echipe mari, să revină. A fost greu pentru că nu mai aveam timeout, dar până la urmă a ieşit totul bine. Eu spun că fetele au revenit bine şi importante sunt punctele obţinute azi. Ungaria a făcut un joc mai bun, dar s-au relaxat prematur. Norvegia rămâne o mare forţă a handbalului feminin, chiar dacă lipsesc unele jucătoare. La handbal feminin scopul este să baţi Norvegia, apoi poţi să te gândeşti şi la altceva. Cu Dumnezeu înainte, vom face tot ceea ce putem mai bine. Ramona Maier nu e recuperată complet şi am menajat-o pentru că avem nevoie de ea mai departe\", a declarat selecţionerul Radu Voina, la GSPTV.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, luni, în faza grupelor principale la Campionatul Mondial din China, după ce a obţinut cea de-a treia victorie în grupa preliminară C, cu Ungaria, scor 31-25 (16-7).

Norvegia este una dintre cele mai valoroase selecţionate din handbalul feminin al ultimilor 20 de ani. Cele două naţionale s-au întâlnit de două ori în ultimii doi ani. La Olimpiada din 2008 de la Beijing, România a pierdut cu 23-24 în grupa A în faţa Norvegiei, care avea să câştige trofeul, însă şi-a luat revanşa în luna septembrie a acestui an. La Cupa Mondială din Danemarca, România a învins în finală chiar Norvegia, scor 28-27.

România şi Norvegia fac parte din grupa C la C.M. din China şi se vor întâlni în ultimul meci, pe 10 decembrie, de la ora 13.15.

Mai multe articole despre:
România Ungaria handbal Norvegia Radu Voina C.M.