MENIU

Radu Soviani este noul redactor-şef al cotidianului Business Standard

Foto: tmctv.money.ro

Jurnalistul Radu Soviani, realizator, editor şi prezentator la The Money Channel, va fi, de la 1 august, noul redactor-şef al cotidianului Business Standard, în locul lui Adrian Mîrşanu.

Priorităţile noului redactor-şef se vor concentra pe o mai bună poziţionare a ziarului în contextul economic actual şi pe orientarea către nevoile specifice ale audienţei. În plus, Soviani va avea în vedere şi accentuarea importanţei evenimentelor regionale şi mondiale.

"Radu este unul dintre cei mai dinamici jurnalişti de business din piaţă, cu o viziune fundamentală asupra mediului de afaceri. Avem încredere că experienţa şi entuziasmul lui se vor transforma în asset-uri pentru Business Standard, aşa cum a dovedit-o şi la The Money Channel şi nu pot decât să mă bucur că extindem astfel parteneriatul nostru", a declarat preşedintele diviziei Business Media a Realitatea-Caţavencu, Sorin Freciu.

Radu Soviani are 32 de ani şi lucrează de aproape un deceniu în presa economică. Este realizator, editor şi prezentator la The Money Channel încă de la debutul postului, în 2006, scrie editoriale în săptămânalul Money Express. Anterior colaborării cu trustul Realitatea-Caţavencu, Soviani a condus, timp de trei ani, departamentul de ştiri al postului B1TV.

Soviani are un masterat în buget şi fiscalitate, este doctorand în monedă şi credit şi a câştigat mai multe premii de excelenţă. Din acest an, el este alumnus al International Visitor Leadership Program, un proiect al Departamentului de Stat pe tema sistemului financiar american, destinat liderilor din domeniul politic, economic şi jurnalistic.

Business Standard face parte din Divizia Business Media a trustului Realitatea-Caţavencu, alături de televiziunea de business The Money Channel şi de săptămânalul Money Express.