MENIU

Radu Sârbu, votat de 435 de ţărănişti preşedinte PNŢCD, disputa cu Miluţ continuă

Foto: mpinteractiv.ro
Rezoluţia adoptată de PNŢCD nu prevede şi susţinerea vreunuia dintre candidaţii la prezidenţiale independenţi sau ai altor partide.

Radu Sârbu a fost reales preşedinte al PNŢCD, cu 435 voturi "pentru" şi 6 "împotrivă", în cadrul Congresului partidului, în care s-au adoptat, de asemenea, un nou statut şi un nou program politic. Din conducere mai fac parte Doru Năsui, Ion Caramitru, Alexandru Herlea, Virgil Petrescu.

Ţărăniştii au adoptat, sâmbătă, rezoluţia Congresului extraordinar al partidului, în cadrul căruia delegaţii PNŢCD din toată ţara au hotărât alegerea unei noi conduceri, au votat un nou statut şi un nou program politic.

Rezoluţia adoptată de PNŢCD nu prevede şi susţinerea vreunuia dintre candidaţii la prezidenţiale independenţi sau ai altor partide.

În timpul luărilor de cuvânt din cadrul Congresului, mai mulţi ţărănişti au susţinut că partidul trebuie să ia o decizie asupra susţinerii unui candidat la preşedinţie, unii exprimându-se în favoarea sprijinirii liberalului Crin Antonescu.

PNŢCD-Sârbu notează, în rezoluţia adoptată, că actuala criză nu este numai de natură financiară, economică şi de sistem, ci, în mod deosebit, o criză spirituală şi morală, şi că ţărăniştii creştin-democraţi, sunt cei care promovează valorile şi principiile autentice ale democraţiei, dreptăţii, solidarităţii şi libertăţii responsabile.

"În România post comunistă, PNŢCD a fost partidul care a contribuit esenţial, încă de la început, la orientarea europeană a ţării, aderarea la NATO, integrarea în UE, restituirea proprietăţilor furate, reformarea structurilor – proces încă nefinalizat. Dacă lumea are nevoie de creştin democraţie, atunci România, cu atât mai mult are nevoie de PNŢCD", se menţionează în rezoluţie.

Noul statut al partidului vizează echilibrarea puterii, astfel încât preşedintele formaţiunii să nu poată repeta demersurile fostului lider Marian Miluţ, care conduce, acum, o altă aripă a PNŢCD.

La finalul Congresului, preşedintele partidului, Radu Sârbu, a susţinut un discurs în care a anunţat îndeplinirea priorităţilor asumate în primul său mandat.

"Trei sunt lucrurile pe care mi le-am propus acum un an să le facem împreună, în primul rând, un nou statut - astăzi am adoptat proiectul unui nou statut care permite aşezarea organizaţiei noastre pe o bază mai eficiată şi cu speranţă de rezultat mai bună. Al doilea lucru pe care vi l-am propus este adoptarea unui noi program politic. Astăzi am adoptat un nou program politic din care vom extrage noile mesaje identitare ale partidului. Al treilea lucru pe care mi l-am propus a fost să deschid partidul şi să promovez noi lideri", a spus Sârbu.

Din noul Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD, validat, sâmbătă, fac parte: Radu Sârbu în calitate de preşedinte, Doru Năsui- prim vicepreşedinte, Gheorghe Ciuhandu - preşedinte CNC, Vasile Andrieş- secretar general, Ioan Bălan, Ion Caramitru, Lucian Filip, Mihai Grigoriu, Alexandru Herlea, Virgil Petrescu, Liviu Petrina- vicepreşedinţi.

Mai multe articole despre:
alegeri PNŢCD vot dispută Radu Sârbu