MENIU

Radu Berceanu: În cinci ani se va putea circula pe autostrada Bucureşti-Braşov

Foto: NewsIn
Primul segment vizitat a fost Bucureşti-Moara Vlăsiei

Autostrada Bucureşti-Braşov ar putea fi dată în folosinţă peste cinci ani, a declarat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, aflat în vizită de lucru pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, alături de premierul Emil Boc.

"De acum în cinci ani vom ajunge la Braşov pe autostradă, iar Banca Europeană de Investiţii (BEI) ar putea finanţa 50% din costul necesar construcţiei a două tronsoane: centura Ploieşti şi Bucureşti-Ploieşti", a declarat Radu Berceanu.

Acesta a adăugat că tronsonul Bucureşti-Ploieşti va fi gata până la sfârşitul anului 2010. "De la centura Bucureşti până la Moara Vlăsiei procentul exproprierilor este de 100%", a spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, Berceanu a afirmat că anul acesta tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, care însumează 30 de km, va fi finalizat, cu excepţia podurilor care vor fi terminate în februarie 2010.

Referindu-se la tronsonul Comarnic-Braşov, Radu Berceanu a declarat că, în termen de zece zile, va fi desemnată compania de construcţii.

Banca Europeană pentru Investiţii negociază cu Ministerul Transporturilor preluarea finanţării autostrăzii Bucureşti-Ploieşti şi a centurii Capitalei, a declarat miercuri directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron.

Centura Ploieşti-Vest va fi finalizată la începutul lunii decembrie 2009

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au inspectat joi şantierele de construcţii ale Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti şi Centurii Ploieşti Vest. 

Primul segment vizitat a fost Bucureşti-Moara Vlăsiei, un segment de aproape 20 de kilometri care ar trebui să coste 190 de milioane de euro.

Cei doi au avut în programul de vizită şi al doilea tronson al autostrăzii, Moara Vlăsiei-Ploieşti.

Lucrările la centura Ploieşti-Vest vor fi finalizate la începutul lunii decembrie 2009, a declarat ministrul Radu Berceanu, la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Boc a anunţat că a decis să evalueze lunar, pe teren, progresul lucrărilor de infrastructură, umând ca, în funcţie de evoluţua lucrărilor, să fie alocaţi banii de la buget. Premierul Emil boc a anunţat că pe 3 mai se va afla din nou în teren, împreună cu Radu Berceanu, să vadă progresele făcute.

"Alocăm bani şi în funcţie de ceea ce vedem că se întâmplă în teren. Am decis ca şi în materie de infrastructură, cel puţin o dată pe lună să avem nu doar o evaluare în Guvern, ci şi în teren, să vedem progresul fizic al lucrărilor", a declarat premierul. El a mai spus că reprezentanţii Executivului vor vizita toate lucrările de infrastructură din ţară. 

Boc nu a ezitat să-l complimeteze pe ministrul Transporturilor: "Cu un ministru performant ca Berceanu, toate lucrările promise se pot realiza. Pe de altă parte, aţi văzut că 20% din buget reprezintă bani alocaţi infrastructurii".

Pe de altă parte, ministrul Berceanu a spus că nu sunt bani pentru toate investiţiile şi că Ministerul se va concentra pe lucrările în curs.