MENIU

R. Berceanu: Programul de guvernare al lui Lucian Croitoru seamană cu cel al PD-L

Foto: gandul.info

Ideile pentru programul de guvernare al lui Lucian Croitoru sunt foarte asemănătoare cu ale Partidului Democrat-Liberal, a spus, la Realitatea FM, vicepreşedintele PD-L, Radu Berceanu, ministru interimar al Transporturilor şi Agriculturii.

În opinia lui Berceanu, vizunea prim-ministrului desemnat este singura cale de urmat pentru România în viitorul apropiat.

Mai mult, ministrul spune că Lucian Croitoru nu va opera modificări în privinţa cotei unice şi a TVA-ului până la sfârşitul lui 2009, dar nu este exclus să apară o nouă filozofie fiscală după ce România va da semne că iese din criză.

Radu Berceanu a specificat că PD-L nu are nicio problemă în atribuirea Ministerului de Interne Partidului Social-Democrat şi chiar l-a încurajat pe Lucian Croitoru să arate o astfel de deschidere în negocierile cu majoritatea parlamentară.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la finalul întâlnirii cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, că opoziţia transparentă formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţi îl refuză pe Croitoru, susţinându-l în continuare pe Klaus Johannis.

Pe de altă parte, Croitoru susţine că, dacă se prelungeşte formarea Guvernului, lucrurile se complică în relaţia cu FMI şi că România are nevoie de 3,5 miliarde de euro care sunt greu de adunat într-o perioadă de criză politică.

Ascultă interviul