MENIU

Quentin Tarantino vrea să continue "Inglorious Basterds"

Foto: filmelenoi.ro

Quentin Tarantino are în plan un al doilea film "Inglorious Basterds", pentru a continua explorarea interioară a personajelor pe care le-a creat, a anunţat regizorul, în cadrul conferinţei de presă ţinută înaintea proiectării peliculei la Festivalul de Film de la Morelia.

Printre următoarele sale proiecte se numără o peliculă în care va continua să exploreze interiorul fiecărui personaj dintre cele pe care a început să le creeze în urmă cu zece ani, când a scris primele replici din scenariu, a dezvăluit regizorul, citat de presa spaniolă.

"Aş putea face o peliculă prolog sau o continuare, nu m-am decis încă, dar sunt cu adevărat hotărât să aduc din nou personajele pe marele ecran, pentru a arăta cum au fost înainte sau după", a spus regizorul, care crede că fiecare personaj are motivele sale pentru a face ceea ce face. "Am luxul şi privilegiul de a nu îi judeca niciodată, pentru că nu pot, pentru că eu i-am creat şi îi iubesc într-un fel", a adăugat Tarantino.

Într-o ţară în care violenţa este la ordinea zilei, Tarantino s-a văzut obligat să apere încă o dată folosirea violenţei pentru a aduce mesajele în film. "Pentru mine filmele sunt doar filme, sunt o formă de artă, iar violenţa face parte din culoarea ta ca artist, atunci e mai degrabă un element estetic. Poţi să vezi asta sau nu", explică regizorul. Potrivit lui Tarantino, a iubi violenţa în pelicule, dar nu şi în viaţa reală, nu înseamnă nici să fii ipocrit, nici să te contrazici, iar anumite cărţi, printre care şi Biblia, sunt cu adevărat crunte şi nimeni nu se scandalizează.

Tarantino va realiza şi o a treia parte din "Kill Bill", poveste în care o femeie caută răzbunarea pentru moartea iubitului său, asasinat în ziua nunţii. Tarantino aşteaptă să se împlinească zece ani de la prima peliculă "Kill Bill" lansată, în 2013, pentru a lăsa "iubita" să se odihnească.