MENIU

Punctaj maxim al tineretului, în drumul spre Euro

Foto: NewsIn

Naţionala de tineret a României a câştigat cu 2-0 în Andorra, în cea de-a treia partidă disputată în grupa 1 a preliminariilor CE 2011.

Trei victorii din tot atâtea meciuri a obţinut, până acum, naţionala de tineret a României, în campania de calificare la turneul final al Euro 2011.

Ultima dintre ele miercuri seară, în Andorra, cu 2-0, tricolorii încheind practic conturile cu cea mai slabă echipă a grupei din care mai fac parte Rusia, Letonia, Moldova şi Insulele Feroe. Nu a fost una dintre partidele foarte bune ale jucătorilor noştri, care au părut că şi-au tratat de sus adversarii, astfel că, deşi au marcat repede, în minutul 8, au aşteptat aproape o oră până să se desprindă.

Statistic, trebuie consemnat că primul gol, al lui Gângioveanu, a fost cel de-al 400-lea din istoria naţionalei de tineret, în timp ce Silviu Lung a reuşit să păstreze intactă poarta noastră, astfel că tinerii andorrieni rămân fără gol marcat în meciuri oficiale. Următorul joc al naţionalei noastre de tineret este programat pe 9 septembrie, la Craiova, împotriva Moldovei. Până în prezent, trupa antrenată de Emil Săndoi are punctaj maxim, după ce a câştigat cu 4-0 în Insulele Feroe şi a câştigat acasă, cu Andorra, scor 2-0.

Din cele zece grupe vor merge mai departe, în play-off-ul eliminatoriu, echipele câştigătoare şi patru naţionale cu cel mai bun punctaj, de pe locul secund.

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul Andorra-România 0-2

Mai multe articole despre:
Emil Săndoi Andorra Torje Raul Rusescu