MENIU

Puiu Popoviciu a negat orice relaţie de afaceri cu fratele preşedintelui Băsescu

Foto: Realitatea TV
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a negat orice relaţie cu fratele preşedintelui Băsescu

Omul de faceri Puiu Popoviciu neagă că ar fi făcut afaceri cu fratele presedintelui, Mircea Băsescu. El a făcut declaraţia luni dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acolo era programat recursul procurorilor la decizia judecătorilor de cercetare în libertate a celor trei învinuiţi în dosarul "Doi şi-un sfert". Termenul a fost amânat pe motiv că avocaţii au nevoie de timp să studieze mai bine dosarul şi se va judeca peste două zile.

"Nu am făcut niciodată afaceri cu fratele preşedintelui Traian Băsescu", a spus omul de afaceri Puiu Popoviciu, luni dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Cei trei reţinuţi în dosarul "Doi şi-un sfert" au fost eliberaţi, miercuri noapte, de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Cornel Şerban, Petre Pitcovici şi Puiu Popoviciu nu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Au însă interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile. Procurorii DNA au făcut recurs la decizia magistraţilor.

După o şedinţă care a durat mai bine de patru ore, cei trei acuzaţi au părăsit Curtea de Apel în libertate. La proces, au pledat nevinovat. Omul de afaceri Puiu Popoviciu susţine că totul este un abuz al DNA, dar că se va face dreptate.

Avocaţii susţin că nu există probe în dosar. Florian Şurghie, avocatul fostului şef din DGA Petre Pitcovici, susţine că în acest caz nu este vorba de mită. Nu neagă însă că Petre Pitcovici ar fi intervenit pe lângă denunţător, Ion Motoc, să rezolve dosarul Băneasa mai repede.

"A existat o relaţie de mai mulţi ani între cei doi. Clientul meu a apreciat ca îi poate adresa o rugăminte în legătură cu soluţionarea acestui dosar. Intervenţii au existat, nu putem să negăm. Intervenţiile erau să soluţioneze dosarul mai repede şi a motivat că persoanele implicate sunt stresate", a declarat Şurghie.

Şi fostul rector al Universităţii de Agronomie din Bucureşti este liber. Pentru Ioan Alecu, procurorii nu au cerut mandat de arestare. Fostul directorul al DGIPI si fostul şef al diviziei Operaţiuni din DGA sunt acuzaţi că ar fi încercat să influenţeze un ofiţer de poliţie judiciară din DNA. Acesta ar fi trebuit să-l scape pe omul de afaceri Puiu Popoviciu de un dosar.

Mai multe articole despre:
proces dosar DGIPI news alert