MENIU

PSD: Traian Băsescu încearcă să creeze o criză guvernamentală

foto: cotidianul.ro

"Este evident că Traian Băsescu, prin apropiaţii săi, nu face altceva decât să încerce să creeze o criză guvernamentală, prin hărţuirea constantă a PSD". Aceasta este reacţia social-democraţilor la atacul lansat de PD-L împotriva Codului Educaţiei în varianta propusă de ministrul Andronescu.

"Traian Băsescu forţează PDL să se ambiţioneze cu codul elaborat la Cotroceni de Mircea Miclea, în detrimentul elevilor, profesorilor şi al întregii societăţi româneşti. Şeful statului foloseşte pretextul legilor educaţiei pentru a întărâta, aşa cum face de obicei, diverse categorii sociale: profesori împotriva elevilor şi a părinţilor, magistraţi împotriva justiţiabililor, bugetari împotriva angajaţilor din sectorul privat", se arată în comunicatul PSD, în opinia căruia declaraţiile unor lideri PD-L recunoscuţi ca apropiaţi ai Cotrocenilor, nu fac decât să "introducă tensiuni în coaliţie". 

PSD afirmă că noul Cod al Educaţiei reprezintă "rezultatul unor discuţii îndelungate, purtate cu partenerii sociali, rectori de universităţi, reprezentanţi ai studenţilor, ai elevilor şi ai părinţilor".

PSD reaminteşte PD-L că nu Guvernul, ci societatea românescă trebuie să îşi asume reforma învăţământului şi că sunt destule legi pentru care Executivul îşi poate asuma răspunderea.

Concluzia PSD este că legile educaţiei trebuie să ajungă în Parlament, fiind de acord cu reprezentanta PD-L, Sulfina Barbu,  că "orice lege este perfectibilă şi că nimeni nu deţine monopolul adevărului".

Sulfina Barbu a declarat joi, că, aşa cum a fost prezentat de ministrul Ecaterina Andronescu, Codul Educaţiei este un cod împotriva elevilor şi cadrelor didactice şi i-a cerut Ecaterinei Andronescu să demisioneze dacă nu respectă programul de guvernare.