MENIU

PSD Ilfov a trecut de-a lungul timpului prin mai multe scandaluri

FOTO: NewsIn

Gabriel Oprea a părăsit partidul social democrat la câteva zile după ce a renunţat la şefia PSD Ilfov şi scaunul de ministru de Interne. Oprea şi-a motivat plecarea din partid prin faptul că nu vrea să supună organizaţia de Ilfov ameninţărilor de la centru.

De fapt, Oprea s-a mişcat repede, pentru că dacă nu pleca, risca să fie exclus din PSD la următoarea şedinţă a partidului. Aceasta este însă doar una din multe probleme venite de la Ilfov în Partidul Social Democrat.

În Ilfov, PSD face legea de peste 18 ani. Dar nu în linişte. În iunie 2008, la alegerile locale, sute de oameni au spart geamurile unei secţii de votare din comuna Ştefăneşti.

A fost atunci un război în toată regula între candidatul PSD, Aurel Pârvu şi cel al PNG, Anghel Rababoc. Cei doi s-au acuzat reciproc de mituirea electoratului: alegerile au fost anulate şi reluate după două săptămâni. Câştigător a fost Rababoc, iar scandalul s-a încheiat în coadă de peşte: nimeni nu a păţit nimic în urma acuzaţiilor de mituire.

Organizaţia PSD Ilfov devenise de fapt cunoscută în toată ţara încă din perioada 2000 şi 2004, pe vremea când Bebe Ivanovici era președintele Consiliului Judeţean. Au fost atunci numeroase scandaluri până când mulţi şefi de organizaţii, primari şi consilieri PSD au plecat la alte partide.

S-au schimbat guvernările de câteva ori, dar la PSD Ilfov apele au rămas tot tulburi. O dovedeşte scandalul în care a fost implicat Gabriel Oprea. Acesta l-a reactivat pe Virgil Ardelean în Ministerul de Interne, măsură care i-a revoltat pe social-democraţii de la centru. Oprea a rămas fără sprijin politic şi a fost ameninţat cu excluderea din partid.

Oprea a trebuit să se recunoască învins pe toate fronturile, chiar dacă 300 de ilfoveni au venit în faţa sediului PSD din Bucureşti, să demonstreze cât de mult ţin ei la cel care le-a fost președinte din 2004.