MENIU

PSD Bucureşti susţine înfiinţarea Comisiei de anchetă Udrea

Foto: Realitatea TV

Cresc şansele ca Elena Udrea să fie anchetată în Parlament. După ce liberalii au anunţat că vor cere comisie parlamentară, social-democraţii bucureşteni şi-au afirmat şi ei susţinerea pentru înfiinţarea comisiei. Supăraţi că nu le-a fost cerută părerea, udemeriştii se declară împotrivă.

PSD Bucureşti a decis să susţină înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în cazul Elena Udrea. Preşedintele organizaţiei, Marian Vanghelie, a declarat că au fost deja strânse semnăturile deputaţilor social-democraţi din Capitală. Potrivit lui Vanghelie, o decizie finală a partidului va fi luată în Biroul Permanent Naţional al PSD.

"Am inventat minstere doar pentru a cheltui banii publici. Încercăm prin aceste comisii să aflăm şi noi personajele numite de Băse, să arătam şi noi prin aceste comisii cum sunt cheltuiţi banii. Cred că ministrul Turismului şi pentru bugetul pe care îl are, banii trebuiau duşi în altă parte, nu să cântăm la flaut.", a declarat Marian Vanghelie.

UDMR are însă o altă părere. Preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că orice Comisie este binevenită, dar numai dacă este bine fundamentată, iar în cazul Elenei Udrea nu ar exista date care să confirme încălcarea legii.

"Ei, împreună cu PSD-ul, cred că deja au adunat semnăturile şi, cum nu ne-au cerut sprijinul, n-o să fugim noi după căruţă. Doamna Udrea cheltuie cu o lejeritate extraordinară banii publici, dar eu nu am văzut informaţii privind ilegalitatea acestor cheltuieli. Dacă nu vor apărea atunci eu nu voi fi de acord cu înfiinţarea acestei comisii.", a declarat Hunor Kelemen, preşedinte executiv, UDMR.

Liberalii au început deja să lucreze la textul care va fi înaintat, săptămâna viitoare, conducerii Camerei Deputaţilor. Pentru constituirea unei comisii de anchetă este nevoie de semnăturile a minimum 50 de deputaţi din cel puţin două grupuri parlamentare. PNL consideră că Udrea trebuie să dea socoteală pentru modul în care a cheltuit banii publici la Ministerul Turismului.

Citeşte şi Vanghelie susţine anchetarea lui Udrea: Banii Ministerului Turismului puteau fi duşi în altă parte, nu să cântăm la flaut!