MENIU

PSD acuză PD-L de hărţuire sistematică

Constantin Niţă: PD-L caută un nou pretext de ceartă
Foto: rtv

"Nu reforma Educaţiei îi interesează pe cei de la PD-L, pentru că asumarea răspunderii este un demers exclusiv politic. PD-L nu încearcă altceva decât hărţuirea sistematică şi căutarea unui nou pretext de ceartă", a anunţat duminică Constantin Niţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Constantin Niţă a acuzat PD-L de hărţuire prin inventarea asumării răspunderii.

"Nu reforma Educaţiei îi interesează pe cei de la PD-L, ci hărţuirea sistematică a PSD, pentru că legile educaţiei au fost modificate de zeci de ori în ultimii ani, iar asumarea lor trebuie făcută în timp. Asemenea legi trebuie discutate cu toţi factorii implicaţi, altfel vor avea de suferit părinţii şi copiii", a declarat liderul PSD.

Niţă a mai adus ca argument pentru evitarea asumării răspunderii Guvernului pe legile educaţiei şi faptul că şi preşedintele Traian Băsescu, şi fostul ministru Mircea Miclea au spus că acestea ar trebui dezbătute public.

"Este inexplicabilă pentru noi asemenea atitudine de forţă prin care i s-a impus doamnei ministru Ecaterina Andronescu ca aceste legi că fie finalizate într-un termen de două săptămâni", a continuat Niţă.

Vicepreşedintele PSD a spus că social-democraţii cred că adevăratul test politic al coaliţiei ar trebui să fie depăşirea crizei economice.

"Cred că PD-L ar trebui să înţeleagă că adevăratul test al Coaliţiei este depăşirea crizei, numai că cei de la PD-L nici nu s-au uitat pe măsurile noastre anticriză şi le-au trecut la diverse. Mai mult decât atât, Vasile Blaga a declarat recent că PSD vrea să achiziţioneze de pe piaţă 50.000 de locuinţe, lucru total eronat, pentru că noi dorim construirea lor nu cumpărarea lor", a afirmat Niţă.

Citeşte şi Vasile Blaga: Guvernul ar putea cădea într-o lună

Citeşte şi Bogdan Olteanu: Asumarea răspunderii pe nişte legi inexistente mi se pare o glumă bună

Mai multe articole despre:
guvern PSD coaliţie Vasile Blaga PD-L Constantin Niţă