MENIU

Protestul magistraţilor blochează anchetele poliţiei: 40 de percheziţii din Braşov nu pot fi efectuate

Foto: Realitatea TV

Protestul magistraţilor blochează, în unele oraşe, acţiunile poliţiei. Ministrul de Interne a declarat că în Braşov, judecătorii au refuzat emiterea a 40 de mandate de arestare pentru efectuarea unor percheziţii.

Conform lui Dan Nica, media mandatelor de arestare date cu întârziere sau refuzate din cauza protestelor din instanţe este de 20 pe judeţ. Poliţia română a anunţat, în prima săptămână a lunii septembrie declanşarea operaţiunii la nivel naţional, "Tunetul", care vizează destructurarea reţelelor de crimă organizată.

Raziile din ultimele două săptămâni s-au soldat cu peste patru mii de infracţiuni constatate şi prinderea a 93 de persoane urmărite la nivel naţional. "Ceea ce se vede pe ecranul TV-ului. este că cineva încercă să spargă o casă de schimb valutar, uneori chiar reuşeşte şi nu este trimis după gratii. Ori ne este foarte greu să explicăm de ce, când probatoriul nu îl poţi desfăşura pentru că nu există acestea mandate de percheziţie absolut necesare. Asta în unele azuri, în altele vorbim inclusiv despre mandate de arestare", a declarat ministrul Dan Nica.