MENIU

Proteste violente la Geneva unde manifestanţii au incendiat maşini

Proteste la Geneva

Atmosferă de război la Geneva! Sute de manifestanţi au spart geamurile mai multor clădiri din centrul oraşului elveţian si au dat foc la maşini. Protestele violente vizează Organizaţia Mondială a Comerţului. Imaginile incredibile din mijlocul incidentelor au fost postate pe site-urile de socializare!

Presa elveţiană afirmă că la manifestaţie au luat parte cel puţin 2.000 de protestatari. Dintre aceştia, mai multe grupuri de persoane îmbrăcate în negru şi înarmate cu ciocane au spart geamurile unei bănci, ale unei cafenele, dar şi ale altor clădiri din preajmă. În plus, câteva maşini au fost incendiate.

Manifestanţii au aprins şi artificii pe principala arteră comercială din Geneva. Un nor gros de fum a acoperit tot centrul oraşului. Au fost lansate şi gaze lacrimogene. Nu este clar însă dacă substanţele toxice au fost folosite de poliţie sau de demonstranţi. Protestatarii vizează boicotarea conferinţei Organizatiei Mondiale a Comerţului, care ar trebui să înceapă luni la Geneva. Activiştii anti-capitalişti susţin că politicile comerciale ale organizaţiei sunt cauza reală a crizei economice globale.