MENIU

Protestatarii de la metrou au cerut demisia directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte

Foto: cotidianul.ro

Angajaţii de la metrou care au protestat în incinta staţiei de metrou Piaţa Unirii 1, au cerut demisia directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, nemulţumiţi că la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi nimeni nu i-a chemat la negocieri.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat că nu s-a dus la locul protestului (incinta staţiei de metrou Piaţa Unirii 1. n.r.), deoarece nu a avut "ce să le spună" (protestatarilor - n.r.). "Suntem într-un conflict de interese. Am anunţat că luni (9 noiembrie -n.r.) ne vom întâlni pentru a discuta", a precizat Udrişte. 

La mitingul spontan de protest din incinta staţiei de metrou Piaţa Unirii 1 au participat angajaţi ai Metrorex care au fost în afara programului de lucru, activitatea de transport nefiind afectată, au declarat reprezentanţii Metrorex.

Preşedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat că aproximativ 300 angajaţi ai Metrorex au protestat în incinta staţiei de metrou Piaţa Unirii 1, nemulţumiţi că la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi nimeni nu i-a chemat la negocieri până în prezent.