MENIU

Proprietarii ar putea să-şi reabiliteze termic casa pe gratis

Foto: http://www.casadincasa.ro/images/articole/cache/casa_foto_500_333.jpg

Ministerul Dezvoltării a elaborat un proiect de ordonanţă prin care statul ar putea plăti 50% din cheltuieli, iar autorităţile locale, restul.

Asociaţiile de proprietari care vor să-şi reabiliteze termic blocul ar putea plăti mai puţin sau chiar deloc pentru lucrări. Ministerul Dezvoltării a redactat un proiect de act normativ care modifică schema de finanţare a programului “Reabilitarea termică a blocurilor”. Astfel, statul va plăti 50% din cheltuieli, mai mult cu 16% faţă de cât plăteşte în prezent, iar primăria poate achita minimum 30% şi maximum 50%, dacă are bani în bugetul local.

“În prezent, proprietarii plătesc 33%, primăria 33%, iar statul - restul. Acest act normativ prevede că statul va da mai mulţi bani, iar proprietarul blocului - doar 20% din lucrări.

În plus, autoritatea locală poate să preia o parte sau chiar toate cheltuielile care îi revin proprietarului”, ne-a explicat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. “Prin actul normativ în vigoare se prevede o cotă substanţială de participare a asociaţiilor de proprietari la finanţarea lucrărilor de izolare termică, cotă pe care, în actuala conjunctură economică, acestea nu o pot asigura.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
casă proprietari