MENIU

Proiect de preşedinte - episodul 4: Crin Antonescu, oratorul

FOTO: pndro.ro
Punctul forte la Crin Antonescu este discursul: acid, expresiv, pe alocuri fără mănuşi

Un Obama fără prompter. Aşa li s-a arătat liberalilor Crin Antonescu la ultimul Congres, la care a fost ales preşedinte PNL. Un om care a pornit de la zero, fără unchi, fără naşi, fără pile, fără relaţii, fără bani după cum se recomandă singur.

Are 50 de ani, s-a născut în zodia Fecioarei, este văduv şi are un copil. A absolvit Facultatea de Istorie şi Filosofie. A fost câţiva ani profesor, muzeograf, iar în 1990 a intrat în politică. Are patru mandate de deputat la activ, iar acum este senator.

În guvernarea CDR a fost ministru al Tineretului, perioadă din care s-a ales, din cauza tunsorii, cu porecla Mireille Mathieu.

La Crin Antonescu nimic nu este mai simplu de studiat decât declaraţia de avere: un apartament în care locuieşte cu fiica şi soacra, 17.000 de euro în cont şi leafa de parlamentar ca unică sursă de venit. Nu are pasiuni pentru obiecte şi nu colecţionează decât amintiri.

O posibilă candidatură a lui Crin Antonescu la Preşedinţie a făcut valuri în PSD, mai ales după ce versatul Ion Iliescu i-a numărat public atu-urile: inteligent, discurs agreabil, decent, fără dorinţă de îmbogăţire personală.

În campania pentru şefia PNL, Călin Popescu-Tăriceanu i-a adus două acuzaţii: că este dependent financiar de cei care finanţează partidul şi că, în calitate de lider al deputaţilor liberali, nu s-a remarcat decât prin absenţe. Prima acuzaţie este deocamdată o supoziţie, a doua o realitate.

Este un apropiat al lui Dinu Patriciu, pe care l-a sprijinit moral când acesta avea probleme cu legea. La Congres, Crin Antonescu şi nu Călin Popescu Tăriceanu a fost opţiunea lui Dinu Patriciu pentru şefia PNL.

Punctul forte la Crin Antonescu este discursul: acid, expresiv, pe alocuri fără mănuşi. Ţinta preferată – Traian Băsescu.

La şedinţa de suspendare a preşedintelui Băsescu discursul lui a smuls aplauze.

Rămâne de văzut câte voturi o să smulgă în noiembrie discursul lui de candidat.
Mai multe articole despre:
Crin Antonescu preşedinte proiect de presedinte