MENIU

Profitul realizat de PC în 2008 este mai mare decât al tuturor consolelor adunate

FOTO: warcraftgoldpro.com

Un raport din partea PC Gaming Alliance a dezvăluit că în 2008, platforma PC a fost de departe cea mai profitabilă din lume, depăşind profitul realizat de toate consolele adunate.

PC-ul este răspunzător pentru un profit total de 11 miliarde de dolari în 2008. Succesul se datorează în mare parte unor servicii de vânzare digitale precum Direct2Drive, Impulse sau Steam şi mai ales creşterii fără precedent a MMO-urilor care folosesc microtranzacţii.

Numai World of Warcraft a adus producătorilor şi distribuitorilor săi mai bine de un miliard de dolari. Mai multe MMO-uri din Asia au reuşit să adune peste 100 de milioane de dolari fiecare.

“Cea mai bună mişcare pentru PC a fost extinderea dincolo de secţiunea de retail”, a declarat Randy Stude, preşedintele PCGA. “PC-urile sunt responsabile pentru introducerea unor servicii unice şi a unor modele de distribuţie care au rezultat într-un boom financiar care nu dă semne de încetinire, în ciuda progreselor realizate de alte servicii online ca Xbox Live sau Playstation Network. PC-ul rămâne de departe cea mai accesibilă şi robustă platformă pentru jocuri din lume.”