MENIU

Profilul internautului român: bărbat consumator de ciocolată, mezeluri şi bere

Numărul celor care își caută de lucru pe site-urile de recrutare este de trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului 2008

Unu din cinci utilizatori români de internet are până în 24 de ani. Concluzia aparţine unui studiu demografic realizat de site-ul trafic.ro.

Bărbaţii par utilizatori de internet mai fideli decât femeile: 53% dintre cei care navighează pe internet sunt bărbaţi. Utilizatorii cei mai activi sunt cei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani (22%), urmaţi de cei din categoria 40-49 de ani (13%) şi cei care au între 30 şi 34 de ani (12%).

Profilul utilizatorului român de internet devine din ce în ce mai matur, sunt de părere reprezentanţii trafic.ro, care au analizat timp de o lună 2.000 de site-uri din România şi au intervievat 125.000 de utilizatori.

Cei mai mulţi dintre utilizatorii români de internet (44%) au absolvit o formă de învăţământ superior, în timp ce 32% dintre aceştia au studii medii.

Ştirile, email-ul, reţelele sociale, blogurile şi forumurile sunt principalele centre de interes online ale internauţilor autohtoni. Bărbaţii acceseaza totodată şi site-uri de comerţ electronic şi tranzacţii financiare, 40% dintre ei urmăresc video-uri, iar 20% se joacă online.

Trafic.ro a ajuns la concluzia că în offline, bărbaţii cu acces la net consumă aproape la fel de multă ciocolată ca şi femeile: 33% faţă de 38%. La capitolul consum de mezeluri, bărbaţii deţin supremaţia: 40% faţă de 29%, în cazul femeilor.

Cât priveşte băuturile alcoolice, doar 24,28% dintre femei beau bere, faţă de 57% dintre bărbaţi. 48% dintre respondente nu beau deloc alcool, procent înjumătăţit în cazul bărbaţilor: 22%.

Decizia în faţa raftului este şi ea împărţită pe sexe: 60% dintre femei hotărăsc singure ce alimente, băuturi, produse pentru îngrijirea casei sau de igienă trebuie să cumpere, în timp ce jumătate dintre bărbaţi au ultimul cuvânt în privinţa produselor electronice sau electrocasnice.

Un sfert dintre români cu acces la net intenţionează să-şi cumpere o locuinţă în 2010, iar fiecare al patrulea au declarat că-şi vor achiziţiona o maşina anul viitor.

Mai multe articole despre:
demografie internet consum utilizatori