MENIU

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit luni noaptea, la Madrid

Foto: money.ro
Lazarov: Nu am fost un conservator în ceea ce priveşte regia de televiziune

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit luni noaptea, la Madrid. Lazarov avea 73 de ani şi a murit din cauze naturale, la locuinţa sa din suburbia madrilenă Tres Cantos.

Supranumit "mister zoom" pentru stilul său foarte personal de a filma personajele, Lazarov a marcat puternic televiziunea de divertisment în Spania şi apoi din România. Producţiie precum ''Surprize, Surprize'', ''Din dragoste'' sau ''Iartă-mă'' şi vedete precum Andreea Marin, Mircea Radu sau Raluca Moianu au fost ani la rând în topul audienţelor. În 2008, renumitul om de televiziune a colaborat şi cu Realitatea TV, unde a produs emisiunea de dezbatere electorală "Meciul Serii".

"Nu am fost un conformist, nu am fost un conservator în ceea ce priveşte regia de televiziune, am încercat întotdeauna să inovez. să aduc lucruri noi, şi lucrurile noi deranjează. Eu am învăţat în ultimii ani de viaţă să respect toate opiniile, chiar dacă nu coincid în apreciarea acestor opinii. Trebuie să respect ce gândesc alţii care se uită la televizor. Cuvântul public înglobează multe tipuri de public. Există un public care are discernământ, care întrebuinţează în mod inteligent telecomanda şi înţelege că telecomanda este o armă de autoapărare", declara Valeriu Lazarov, anul trecut, în cadrul emisunii 100% cu Robert Turcescu. VEZI VIDEO

http://www.realitatea.net/images/mediaplayer.swf?autostart=false&showdigits=true&bufferlength=10&file=http://emisiuni.realitatea.net/20080525_2201_23812.flvℑ=http://emisiuni.realitatea.net/sc_b/20080525_2201_23812.jpg

Valeriu Lazarov s-a născut la 20 decembrie 1935 la Bârlad. Ideea de a intra în lumea media i-a venit când avea 14-15 ani, după ce a văzut la un cinematograf din Piatra Neamţ o comedie muzicală sovietică. Filmul i-a plăcut atât de mult, încât la 18 ani vine în Capitală ca să urmeze cursurile Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie.

El şi-a făcut debutul la TVR, iar în 1968 a plecat în Spania, fiind considerat părintele televiziunii spaniole.

Din 1979 Lazarov a lucrat în Italia, la televiziunea naţională RAI, iar apoi a colaborat cu Silvio Berlusconi la postului de televiziune Canale 5, unde ajunge director de producţie, preşedintele consiliului de administraţie şi director al centrului de producţie Videotime.

Lazarov revine în Spania în 1989, ca director al postului Tele 5, deţinut tot de Berlusconi. Pe fondul unei crize a încasărilor din publicitate ale postului Lazarov este înlocuit de la conducerea canalului TV în 1994.

Din 1995 Valeriu Lazarov şi-a înfiinţat prima companie de producţie, Prime Time Communications.

Vezi şi Andreea Marin-Bănică: Mi-a fost ca un tată Valeriu Lazarov

Mircea Radu: Valeriu Lazarov era un profesionist desăvârşit

Raluca Moianu: Valeriu Lazarov e omul care m-a învăţat televiziune

Cristi Brancu: Lazarov a scris de multe ori istoria divertismentului televizat

Lazarov a fost una dintre figurile cele mai respectate ale televiziunii spaniole, scrie presa din peninsulă

Mai multe articole despre:
Valeriu Lazarov breaking news