MENIU

Producătorul de calculatoare Dell îşi mută producţia din Irlanda în Polonia

Foto: redtape.ru

Dell, al doilea producător de calculatoare din lume, îşi mută baza europeană de producţie din Irlanda în Polonia şi taie 1.900 din cele 3.000 de locuri de muncă de la fabrica din Limerick, din Irlanda, în condiţiile în care economia irlandeză se confruntă cu probleme.

Dell - care reprezintă pentru Irlanda cel mai mare exportator, cea mai mare companie tehnologică şi a doua companie din ţară -a anunţat joi că va muta producţia sistemelor de calculatoare pentru clienţii din Europa, din Orientul Mijlociu şi Africa la uzina din Polonia şi la producători terţi.

Reducerile de personal de la fabrica din Limerick, care fac parte din planul de scădere a costurilor cu 3 miliarde dolari anunţat anul trecut, survin la numai trei zile după ce una dintre cele mai importante mărci de lux din Iralnda, Waterford Wedgwood, a intrat în faliment.

"Este o decizie dificilă, dar una corectă, pentru ca Dell să devină şi mai competitiv", a spus Sean Corkery, vicepreşedintele Dell responsabil de operaţiunile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Costul mai mic cu forţa de muncă din Polonia a forţat decizia companiei, a explicat ulterior reprezentantul Dell, într-un interviu acordat postului de radio RTE.

Irlanda a fost prima dintre ţările membre ale zonei euro care a intrat în recesiune anul trecut, iar problemele ar putea să se prelungească în 2009.
Mai multe articole despre:
Polonia fabrică Irlanda Dell calculatoare