MENIU

Procurorul General Laura Codruţa Kovesi salută votul deputaţilor pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase

Foto: qmagazine.ro

Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a apreciat faptul că deputaţii s-au pronunţat în cazul lui Adrian Năstase, arătând că procurorii DNA pot să-şi instrumenteze dosarele.

"Este foarte bine că deputaţii s-au pronunţat, pentru că, în acest mod, DNA îşi poate soluţiona dosarele", a declarat procurorul general al României.

Şi Centrul de Resurse Juridice (CRJ) susţine că decizia Parlamentului de a îi ridica imunitatea lui Adrian Năstase este una foarte bună, având în vedere că doar în acest fel dosarele îşi vor desfăşura demersul juridic, iar Năstase va avea posibilitatea să îşi demonstreze nevinovăţia.

Directorul executiv al CRJ, Georgiana Iorgulescu, speră ca decizia Parlamentului să nu fie făcută din cauza Comisiei Europene, ci speră să fie o decizie echitabilă, având în vedere că parlamentarii reprezintă interesele contribualilor. 

UNJR susţine că votul în cazul Năstase este un semnal bun, în contextul monitorizării justiţiei

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, speră că, după decizia Parlamentului în cazul lui Adrian Năstase, clasa politică nu se va mai ascunde în spatele imunităţii pentru a fugi de justiţie.

Reprezentantul UNJR, Dana Gârbovaru, a declarat că deputaţii au recunoscut, în final, rolul justiţiei, care este acela de a hotărî dacă o persoană este sau nu vinovată, cu respectarea tuturor drepturilor, inclusiv a prezumţiei de nevinovăţie.

De asemenea, UNJR consideră că decizia Parlamentului este un "semnal bun, dat în contextul monitorizării justiţiei". 

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, a declarat că votul pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase reprezintă o decizie de "mare normalitate", de pe urma aflării adevărului având de profitat inclusiv fostul premier.

"Cu acest vot al Parlamentului intrăm şi noi în normalitate. Înseamnă că există o lege unică pentru toată lumea, indiferent dacă este demnitar sau simplu cetăţean, dacă are sau nu are bani", a spus Pivniceru, care a adăugat că, în cazul unei fapte penale, trebuie să se aplice principiul egalităţii pentru toată lumea.