MENIU

Procurorii DNA au făcut percheziţii la sediul Gărzii Financiare Argeş

Foto: pitesteanul.ro

Procurorii DNA Piteşti au efectuat o percheziţie la sediul Gărzii Financiare Piteşti, după ce comisarul şef al instituţiei a fost arestat.

Procurorii au căutat acte şi înscrisuri care să dovedească faptul că şeful Garzii Financiare Argeş a trecut cu vederea nereguli de la firmele omului de afaceri Cornel Penescu. Lucrătorii anticorupţie au desigilat, în jurul orei 9.00, biroul şefului Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, în prezenţa acestuia. Biroul lui Stoian a fost sigilat atunci când şeful Gărzii Financiare Argeş a fost arestat.

Oamenii legii aur idicat ridica toate calcultoarele şi documentele aflate în sediu pentru a căuta dovezi în plus, în acest caz. 

Tribunalul Argeş a emis, marţi, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, şi Gheorghiţă Pieca, administrator la firmele omului de afaceri Cornel Penescu, primul pentru infracţiunea de luare de mită, iar celălalt pentru dare de mită.

"În perioada 5 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2008, inculpatul Stoian Aurel a primit în tranşe lunare, cu titlu de mită, de la învinuitul Penescu Gheorghe Cornel, suma totală de 43.000 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi pentru a proteja interesele ilicite ale S.C. PIC S.A. Piteşti. Sumele au fost puse la dispoziţie de către inculpatul Pieca Gheorghiţă, administrator al S.C. PIC S.A. Piteşti, care ţinea o evidenţă strictă a sumelor, banii fiind remişi lui Stoian Aurel, fie direct de către Penescu Gheorghe Cornel, fie prin intermediul lui Pieca Gheorghiţă", se arată într-un comunicat al DNA.

Şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, şi Gheorghiţă Pieca, administrator la PIC SA, SC Muntenia Aliment SRL Piteşti şi SC PIC Distrib SRL, au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DNA Piteşti, sub acuzaţia de luare şi, respectiv, dare de mită.

Mai multe articole despre:
Argeş garda financiară news alert Aurel Stoian