MENIU

Procurorii DIICOT au finalizat urmărirea penală în dosarul scandalului de spionaj

Foto: wordpress.com

Floricel Achim, subofiţerul român acuzat de trădare şi Zikolov Marinov, bulgarul acuzat de spionaj, vor afla săptămâna viitoare care sunt probele strânse de procurori împotriva lor, în dosarul scandalului de spionaj. Apoi, ei vor fi trimişi în judecată.

Potrivit agenţiei Newsin, care citează surse judiciare, Floricel Achim este acuzat că în perioada 2002-2007 ar fi procurat din cadrul unei unităţi militare a Ministerului Apărării mai multe documente cu caracter clasificat, constând în frecvenţe radar, hărţi standard NATO sau planuri de apărare.

Ulterior, Achim ar fi predat documentele lui Zikolov Marinov, contra unor sume cuprinse între 800 şi o mie de dolari. Subofiţerul sustrăgea secrete pe memory stick la întâmplare.

La rândul său, Marinov transmitea documentele unui uncrainean, interesat de informaţii militare.

La sfârşitul lunii februarie, cei doi au fost reţinuţi, iar mai apoi au primit mandate de arestare preventivă.

Săptămâna viitoare, Floricel Achim şi Zikolov Marinov vor fi aduşi la DIICOT pentru a li se prezenta probele strânse de procurori împotriva lor.

Alături de ei, vor veni şi cei şase ofiţeri, superiori ai lui Floricel Achim, puşi sub acuzare de anchetatori pentru că nu verificau modul în care erau protejate informaţiile clasificate. Aceasta este ultima etapă înaintea trimiterii în judecată.