MENIU

Procurorii au ridicat de la ziarul lui Penescu câteva calculatoare şi mai multe documente

Foto: NewsIn

Procurorii DNA au ridicat din redacţia ziarului Top, aparţinînd finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, mai multe unităţi centrale de calculator şi câteva seturi de documente, după o percheziţie care a durat aproximativ cinci ore.

În timpul percheziţiei, redactorii nu şi-au putut desfăşura activitatea şi s-au arătat indignaţi de acţiunea DNA, spunând că nu este normal să li se ridice agendele. Totodată, redactorii de la televiziunea Argeş TV, aflată la un etaj superior, în aceeaşi clădire, au transmis în direct percheziţia.

La percheziţia de la redacţia ziarului Top au fost de faţă şi Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, dar şi Andrei Penescu, fiul finanţatorului FC Argeş. "Probabil ziarul a supărat spunând lucrurilor pe nume. Aici se face ziar, nu sunt niciun fel de documente ale tatălui meu. Merg la intimidare procurorii DNA", a spus Andrei Penescu.

Majoritatea ziariştilor aflaţi în redacţie spun că este o acţiune de intimidare pentru că pe mandat nu era scris motivul şi ce anume căutau procurorii.

Procurorii DNA au descins, la primele ore ale dimineţii, la redacţia cotidianului Top şi la cea a televiziunii Argeş TV, deţinute de fraţii Ilie şi Cornel Penescu.

Tot miercuri, Tribunalul Argeş a respins cererea de eliberare pe cauţiune a lui Cornel Penescu.